Βιβλία και κοινωνικές συναναστροφές
Καλησπέρα. Είμαι 22 ετών και τον τελευταίο καιρό η μοναξιά μου θεωρώ ότι με επηρεάζει ψυχολογικά, λόγω της έλλειψης εξάσκησης κοινωνικών δεξιοτήτων. Πιο συγκεκριμένα από την φύση μου ήμουν πάντα πιο εσωστρεφής και τα ενδιαφέροντα μου δεν συμβαδίζανε με των υπολοίπων παιδιών της ηλικίας μου. Είχα ναι μεν κάποιες παρέες αλλά ποτέ δεν ένιωσα ότι περνάω ευχάριστα και ξέγνοιαστα αναλώνοντας τον χρόνο μου σε αυτές. Πάντα πίστευα ότι όταν περάσω σε κάποια σχολή όλα θα αλλαζανε και θα έβρισκα το κατάλληλο κοινωνικό περίβαλλον για να ταιριάξω. Τα πράγματα εν τελεί δεν ήρθαν έτσι λόγω κάποιων οικογενειακών προβλημάτων και πλέον σπουδάζω διαδικτυακά. Οι περισσότεροι φίλοι μου έχουν περάσει σε σχολές εκτός της πόλης που μένω και η μόνη παρέα και παρηγοριά που μου έχει μείνει είναι τα βιβλία. Όταν διαβάζω βιβλία οποιουδηποτε ειδους νιώθω να ξεφεύγω απτην πραγματικότητα και είναι κάτι που με γεμίζει. Παρόλα αυτά όσο και αν προσπαθώ να βελτιωθώ σε παράγοντα γνώσεων και ιδεών μέσω του διαβάσματος πάντα υπάρχει αυτή η ανασφάλεια και έλλειψη αυτοπεποίθησης όταν αναγκάζομαι να έρθω σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο λόγω έλλειψης κοινωνικών δεξιοτήτων. Δεν νιώθω άνετα, δεν νιώθω να πατάω στα πόδια μου, δεν σκέφτομαι ευστροφα και οι συζητήσεις μου δεν είναι αυτές που θα ήθελα λόγω κοινωνικού άγχους, κάτι που με ταλαιπωρεί άφανταστα. Για να μην μακρηγορώ, θα θελα να ρωτήσω, αν έχει περασει καποιος κάτι παρόμοιο και αν το διάβασμα και η συνεχης προσπάθεια αυτό βελτίωσης χωρίς πολλές κοινωνικές συναναστροφές μπορούν να με εξελίξουν σε ένα άνθρωπο με αυτοπεποίθηση και πιο άνετο κοινωνικά στην συνέχεια της ζωή μου ή πάντα θα υπάρχει αυτη η δυσλειτουργεία στο μυαλό μου λόγω του τρακ και της κοινωνικής φοβίας που δεν με αφήνει να ζήσω την ζωή μου όπως θα την ήθελα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!