αχταρμας μεσα στο μυαλο μου... αγχος
Καλημερα σε ολους,
Ειμαι 45 ετων ανδρας, εγινα μπαμπας πριν 2μιση χρονια σε διδυμα αγορια, ενας φιλος μου ειχε πει κανε παιδια και θα δεις τι σημαινει αγχος.
Ελεγα ΟΚ μωρε νταξ θα το κανουμε handle... Δουλευα σε μια εταιρεια τοτε οπου ημουν one man show automation engineer για τηλεμετρια σε πλοια, πολυ πιεση γενικα πολυ στρες και κακοπληρωτης το αφεντικο (αργουσε) σε σημειο να παιρνουν τραπεζες τηλ και να ζητανε τα λεφτα τους για δανεια κλπ κλπ.
Το καλο ειναι οτι ειχα remote 2 φορες την βδομαδα και εταιρικο αμαξι (η δουλεια ηταν πολυ μακρυα στην Σαλαμινα).
σε αυτο πανω ηρθε και το γεγονος οτι τα μωρα ηταν μικρα ολη μερα κλαμα και εγω προσπαθουσα να κλεβω χρονο για να μην ειμαι σπιτι και ακουω συνεχεια το ουα ουα.
μετα απο 1 μηνα λοιπον μια Κυριακη 6μιση το πρωι σηκωθηκα απο το κρεβατι με κριση πανικου / αγχους δεν ξερω μουσκεμα.
Λεω ωπα τι ειναι αυτο τωρα... Αυτο συνεχιστηκε για 1 βδομαδα + οπου μετα απλα υποχωρησαν λιγο τα συμπτωματα και χωρις να κανω κατι μετα απο κανα μηνα περασε και υποθετω οτι αυτο εγινε επειδη πιεζα τον εαυτο μου να μην πηγαινει σπιτι για να μην ακουω κλαμα.
Περασε ο καιρος 2μιση χρονια αλλα το αφεντικο αντι να βελτιωνει τις πληρωμες τις εκανε χειροτερες...
η αβεβαιοτητα των πληρωμων λοιπον με εκανε να σκεφτω να αλλαξω δουλεια και επειδη δεν εβρισκα κατι στον τομεα αυτο και ειδικα να εχει και remote αποφασισα να γυρισω στο ΙΤ που εκανα παλιοτερα.
Βρηκα λοιπον δουλεια και μαλιστα πολυ καλη με καλα λεφτα και εδω ξεκινανε τα ωραια...
Την Κυριακη πριν παω πρωτη μερα εκει που ειμαι στον καναπε μου σκαει η πρωτη κριση πανικου... λεω νταξ δεν ειναι τπτ.
Σηκωνομαι το πρωι να παω και με πιανει η 2η και να λεω μεσα μου που παω τι παω να κανω εγω εκει.
Ετσι πηγε η 1η και 2η βδομαδα περιπου οπου μετα αρχισαν λιγο τα συμπτωματα να υποχωρουν και ελεγα οκ θα περασει σαν το προηγουμενο...
Επειδη ομως περασε 1 μηνας + και ακομα "κλωτσαγα" στο να πηγαινω καθε μερα εκει αποφασισα να επισκεφθω καποιον ψυχολογο οπου μπλα μπλα μπλα μου ειπε για αγχωδη διαταραχη και να συμβουλευτω και καποιον ψυχιατρο.
Πηγα λοιπον του εξηγησα το θεμα και μου (με ξεπεταξε σε 10 λεπτα) ειπε να παρω ενα χαπι που λεγεται espoza το οποιο παιρνω τις τελευταιες 18 μερες αλλα δεν εχω δει και καμια τρελη διαφορα (μηπως ειναι νωρις?)
βεβαια οι κρισεις πανικου εχουν μειωθει αλλα με "αγχωνει" το καθημερινο πηγαινε ελα και με πιανει φοβια για τα παιδια μου κυριως εχω χασει κιλα δεν εχω διαθεση για προπονηση (23 χρονια πολεμικες τεχνες) και γενικα δεν ειμαι ο εαυτος μου.
Σε πολυ οξειες φασεις του αγχους εχω σκεφτει να παρω ζαναξ ΑΛΛΑ δεν εχω παρει ακομα...
Θα ηθελα τις συμβουλες σας / γνωμες
Καλοδεχουμενες ΟΛΕΣ.