Εμμονές με υλικα αγαθά και τελειομανία
Καλησπέρα σας,
Τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρούμε αφάνταστα με εμμονές και ιδέες καταστροφικές σχετικά με υλικά αγαθά. Το τελευταίο παράδειγμα σχετίζεται με το ενα καινουργιο αυτοκίνητο που αγόρασα πριν ενα χρόνο. Με έχει πιάσει εμμονη να το κρατάω σε άριστη κατάσταση. Το κοιτάω λεπτομερως μερα νυχτα ακομα και με φακό μηπως έχει καποια γρατζουνια. Πριν 2 μήνες του πέρασα κεραμική επίστρωση σε επαγγελματία και ειχα καπως ησυχασει. Πριν μια βδομαδα όμως ειδα κατι μικρές γρατζουνιές (φαινόντουσαν μονο με φακο .. ????) και πάνω στον πανικό μου του περασα απαλα μια αλοιφή σε αυτα τα μικρα σημεία μονο.. ξέροντας ομως οτι αυτο θα βγαλει το κερι που ειχα βαλει. Μιλαμα για μια επιφανεια οσο ένα μπαλάκι του ping pong! Απο τότε δεν μπορω να συνχωρήσω τον εαυτο μου για την πραξη αυτή και μαστιγώνομαι μερα νυχτα. Δεν μπορω να το βγάλω απο το μυαλό μου με τίποτα. Με έχει καταβάλει. Σκεφτομαι, πως το εκανα αφου ήξερα οτι δεν επρεπε.. νιωθω συνεχεια ενοχες για την πράξη αυτη σε σημείο να μην μπορω να κανω βασικα πραγματα.Αλλα παραδείγματα ειναι με μια καινουργια τηλεόραση που την σπουπισα με ενα πανακι και την κοιταζα για ωρες αν της εκανα τιποτα γρατζουνιες.. Ειλικρινά πιστεύω οτι χανω χρονο απο την ζωη μου αλλα δεν μπορω να το αλλαξω. Αισθανομαι οτι καταστραφηκαν ολα! Πολλές φορες με πιάνουν και τα κλαματα απο τις ενοχες.. και θελω απλα να κοιμαμαι ολη μερα. Υπαρχει κατι να με βοηθησει; Ευχαριστω