Γιατί με νοιάζει τόσο? Ευαισθησία, κοινωνική φοβία, κόμπλεξ, τι είναι τελικά?
Καλησπέρα, κάνω καινούριο θέμα μετά από καιρό. Είχα ξεχάσει πόσο "διαφέρω" κοινωνικά από τους άλλους, γιατί τα τελευταία 2 χρόνια είχα περισσότερους φίλους από ποτέ, και έβγαινα συχνά σε βαθμό πρωτοφανή για μένα! Ήταν, όμως, όλοι "διαφορετικοί" άνθρωποι, είτε μοναχικοί, είτε με ψυχολογικά. Όμως, πρόσφατα ξεκίνησα σε νέα δουλειά, και έχω ανάγκη τα χρήματα, είναι δουλειά μετά από πολύ καιρό, δεν μπορώ να παραιτηθώ. Το πράγμα πάει άσχημα γιατί είναι χώρος με πολύ και "φυσιολογικό" κόσμο, νιώθω άβολα, φαίνομαι και κάπως "περίεργος" στην εμφάνιση, φλώρος, με κοινωνικά αντανακλαστικά πιο αργά από των άλλων. Επίσης, δεν γελάω με αυτά που γελάνε αυτοί, και μιλάμε ότι είναι κουραστικό αυτό, γιατί χαχανίζουν όλη την ώρα, και με θέματα που με αφήνουν παγερά αδιάφορο, και δεν αντέχεται αυτό, γιατί με βλέπουν σαν "το καημένο που δε γελάει". Έχω δει και κάποιον (από άλλο τμήμα) να με δείχνει σε μια άλλη στην τραπεζαρία και να γελάει, γενικά δεν ξέρω γιατί με πληγώνει τόσο πολύ αυτό! Αν ήμουν αδιάφορος δεν θα είχε καμία αξία πάνω μου, αλλά είμαι κάθε άλλο παρά αδιάφορος για αυτό το φαινόμενο. Και η ψυχοθεραπεία δεν βοήθησε καθόλου σε αυτό το ζήτημα.