Τελείωσα βοηθός βρεφονηπιοκόμου και τώρα κάνω την εξάμηνη πρακτική μου μέχρι τον Μάιο. Ενώ η εν λόγω δουλειά μου αρέσει πολύ και αγαπάω τα παιδάκια παρατήρησα ότι είμαι εξαιρετικά σιχασιάρα (π.χ να τους αλλάξω πάνα, να σκουπίσω μύξες κτλ) και με προβληματίζει αυτό. Επίσης από μικρή έχω εμετοφοβία (δεν ξέρω πόσοι θα ταυτιστούν με αυτό, καθώς δεν αποτελεί συχνό φαινόμενο) και σήμερα εκεί που καθόμουν ήρεμη και πρόσεχα τα παιδάκια που παίζουν, ένα από αυτά που κοιμόντουσαν έκανε εμετό. Στην αρχή δεν ταράχτηκα γιατί λέω νταξει έκανε μια φορά και στη τελική παιδάκι είναι δεν θα είναι πια τόσο σιχαμένο. Αλλά το παιδάκι έκανε και δεύτερη φορά εμετό και μάλιστα με αίμα με αποτέλεμα εκτός από αηδία να πανικοβληθώ κιόλας και βγήκα έξω. Βγαίνοντας από την πόρτα εκεί που προχωρούσα έπαθα κρίση πανικού και έκατσα σε μια καρέκλα μπας και ηρεμήσω. Εν τέλη η κρίση δεν κράτησε πολύ αλλά όπως προανέφερα αυτό που με προβληματίζει είναι ότι λόγω της δουλειάς μου θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα συχνά και δεν ξέρω πως να τα αντιμετωπίζω, καθώς ειδικά με τον εμετό παθαίνω σοκ. (Καλά και αηδία ταυτόχρονα). Ευτυχώς επειδή είμαι βοηθός βρεφονηπιοκόμου και όχι κατά κάτι