Originally Posted by
Sophie_
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι 31 και την Παρασκευή έβαλα Χόλτερ ρυθμού λόγω κάποιων έκτακτων που ένιωθα και αφού είχα ζαλάδες από τον Μάιο που κανείς γιατρός δεν έβρισκε αιτία κ όλες οι εξετάσεις ήταν καθαρές.
Σημειώνω ότι την ημέρα που έβαλα το χόλτερ ήταν πρώτη ημέρα περιόδου και βρισκόμουν υπό αγωγή με εισπνεόμενα φάρμακα για ξηρό βήχα, Aerolin, Atrovent & Pulmicort.
Το αποτέλεσμα της εξέτασης:
"Βασικός Ρυθμός φλεβοκομβικος με διακύμανση της ΚΣ από 52 μέχρι 154 π/λ και μέση ΚΣ 78 π/λ. Σημειώνεται η ύπαρξη εκσεσημασμένης αναπνευστικής αρρυθμίας.
Παρατηρήθηκαν σπάνιες υπερκοιλιακές έκτακτες συστολές μονήρεις.
Παραιτήθηκαν μόνο 5 συνολικά κοιλιακές συστολές μονήρεις.
Παρατηρήθηκαν 35 επεισόδια φλεβοκομβικής ταχυκαρδίες με ΚΣ άνω των 100 π/λ."
Η γιατρός πρότεινε να μου δώσει κάποιο χαπακι που ρίχνει τους παλμούς, αν και μου είπε να μην ανησυχώ. Όμως εγώ έχω φοβηθεί πολυ. 35 επεισόδια ταχυκαρδίας σε 24 ώρες; Το αερολιν είναι φάρμακο που προκαλεί ταχυκαρδία το ξέρω από μικρή που το χρησιμοποιώ, όμως η μέτρηση του Χόλτερ έδειξε ότι τη μεγαλύτερη μέτρηση με τους 154 παλμούς την έκανα 8:10 το απόγευμα εκείνης της ημέρας. Εγώ αερολιν είχα κάνει στις 5μιση το απόγευμα και ξανά έκανα στις 12μιση τη νύχτα.. το 8 δηλαδή που συνέβη είναι αρκετά μακριά κι από τις δύο εισπνοές... Παιδιά έχω φοβηθεί πολυ, μπορεί να πεθάνω;