Κοινωνικές απροσεξίες που κοστίζουν
Βρίσκω δουλειές μέσω μια ιστοσελίδας και υποτίθεται ότι με τον εργοδότη πρέπει να χρησιμοποιήσετε μόνο την σελίδα για να γίνει πληρωμή. Εγώ αυτό δεν το ήξερα αλλά τώρα που έγινε αυτό, καταλαβαίνω ότι είναι προφανές. Είναι εναντίον των Όρων χρήσης να γίνει πληρωμή μέσω τράπεζας ή PayPal ας πούμε. Βρήκα έναν εργοδότη, τα κανονίσαμε, έκανα δοκιμή. Όλα καλά, μου λέει αύριο θα βάλω ότι προσλαμβανεσαι και αρχίζεις. Ωραία, όλη μέρα όμως δεν έστειλε κάτι, μου στέλνει 12 το βράδι ότι δεν θα συνεχίσουμε γιατί είναι σε άλλη χώρα και η τράπεζα του θα τον χρεώσει ένα επιπλέον 18% της συναλλαγής. Εγώ πανικοβληθηκα και μπερδεύτηκα. Θέλω πολύ μια δουλειά και αυτή μου αρέσει. Πήγα και έστειλα στο τμήμα εξυπηρέτησης ερωτήσεις για τραπεζικές πληρωμές.. Το τεράστιο λάθος... Μου ειπαν ότι είναι παραβίαση των Όρων η πληρωμή εκτός του σαιτ. Μου έστειλαν μετά προειδοποίηση. Όλοι έτσι το χρησιμοποιούν γιατί η σελίδα σου παίρνει το 20% του μισθού και είναι πάρα πολλά. Όμως χρησιμεύει στο κομμάτι εύρεσης εργαζόμενων και εργοδοτών.
Πάντως δεν μου έκαναν κάποιο περιορισμό ή οτιδήποτε, απλά από ότι είδα τώρα με έβαλαν στο μάτι και μπορεί να με ελέγχουν στο μέλλον. Σκέφτομαι να σβήσω σε καμία εβδομάδα ή σε κάνα μήνα το λογαριασμό μου και πιο μετά να ανοίξω άλλο.
Όλοι έτσι το χρησιμοποιούν γιατί παίρνει μεγάλο κομμάτι του μισθού και δεν ελέγχουν σχεδόν ποτέ. Είχα ξαναεργαστει με πληρωμή έξω από την ιστοσελίδα και ο εργοδότης εκείνος την χρησιμοποιουσε πάνω από 10 χρόνια έτσι.
Γενικώς κάνω πολλές τέτοιες απερισκεψίες. Σε ένα μάθημα παλιά η καθηγητρια μας είπε τα θέματα που θα πέσουν στην εξεταστική και εγώ το έλεγα σε παιδιά από άλλα τμήματα για να πιάσω κουβέντα και ένας συμφοιτητης μου με άκουσε. Μου είπε ότι η καθηγητρια μας έκανε χάρη και δεν πρέπει να το λέω από εδώ και εκεί.
Άλλη φορά παλιά στο σχολείο είχα βοήθημα-λυσσαρι και το είπα στη δασκάλα.
Γενικώς θέλω να προσέχω πιο πολύ. Εμπιστεύομαι πολύ εύκολα δεν είμαι καχύποπτη και αυτό έχει βαριές επιπτώσεις. Εχω πολλη αθωότητα. Μου έχετε πει ότι χρειάζομαι καθοδήγηση και να έχω μια ψυχολόγο πάνω από το κεφάλι μου. Θέλω να προσέχω και με πιο καθημερινά πράγματα που προκύπτουν. Η ψυχολόγος είναι μια φορά την βδομάδα. Μακάρι να πάρω προσωπικό βοηθό σε κάποια φάση. Αλλά θα ήθελα να τα μαθω και μόνη μου αυτά. Πολλοί άνθρωποι κινούνται στη ζωή τους με πολλή καχυποψία, πολλές φορές πέφτουν έξω γιατί είναι υπερβολικοί αλλά ίσως αυτό τους έχει σώσει από καταστάσεις.. καταλαβαίνω πως πρέπει να κρατάω κάποια πράγματα για τον εαυτό μου.