Νέα σχέση και διαχείριση επαφής με πρώην
Χαιρετώ το forum
Αυτήν την περίοδο βρίσκομαι σε μια αρκετά περίεργη κατάσταση, που ομολογουμένως έχω μεγάλο μερίδιο ευθύνης!!!
Για πολλά χρόνια ήμουν σε σχέση με έναν άνθρωπο με τον οποίο είχαμε συμβατότητα κυρίως σε επίπεδο ενδιαφερόντων και καθημερινότητας. Το ερωτικό στοιχείο ήταν σχεδόν δευτερεύον από την αρχή, αλλά με τον καιρό εξασθένισε. Σε αυτό συνέβαλε ακόμη περισσότερο και το γεγονός ότι έφυγε σε άλλη χώρα για σπουδές και δουλειά, αλλά επειδή υπήρχε μεταξύ μας συναισθηματικός δεσμός θελήσαμε να το συνεχίσουμε. Όμως, όσο περνούσε ο καιρός η ερωτική επαφή σταμάτησε, εκείνος έκανε παρέες εκεί που πήγε, ενώ εγώ έμεινα σχετικά στάσιμος εδώ Ελλάδα. Συνεχίζουμε να μιλάμε καθημερινά με μηνύματα, αλλά χωρίς ουσιαστική επικοινωνία, θέλουμε απλά να δείξουμε ότι είμαστε παρόντες, στέλνοντας πχ κάποια όμορφα reels ή σχολιάζοντας κάτι πιο γενικό. Κάποιες απόπειρες στο παρελθόν να επικοινωνήσουμε για τα σοβαρά ζητήματα στη σχέση μας, το που πάμε, το αν θα επιστρέψει Ελλάδα κλπ έμειναν στο κενό, αποτελούσαν πηγή άγχους για αυτόν και για εμένα, λόγω της αντίδρασης που εισέπραττα. Και το θέμα της επιστροφής και της ουσιαστικής επανασύνδεσης πήγε στο ντουλάπι και δεν συζητήθηκε. Παρόλα αυτά, όσες φορές βρίσκεται Ελλάδα (ενδεχομένως και 2-3 μήνες συνολικά μέσα στον χρόνο), έχουμε μια καλή χημεία σε ανθρώπινο επίπεδο, αλλά δεν υπάρχει κάτι ερωτικό. Είναι φανερό οτι και οι δυο παίρνουμε κάτι συναισθηματικό από αυτό. Για εμένα, τουλάχιστον, αποτελεί έναν σταθερό παράγοντα στη ζωή μου, έναν φίλο, που δεν θα ήθελα να τον χάσω.
Τον πρώτο καιρό αυτής της κατάστασης κλείστηκα πολύ στον εαυτό μου, ένοιωσα εγκαταλελειμμένος και δεν ήθελα να αποδεχθώ τη νέα πραγματικότητα. Πέρασαν κάποια χρόνια μέχρι να αναγνωρίσω την κατάσταση και να πω ότι θέλω να συνεχίσω να υπάρχω ερωτικά. Και τότε ξεκίνησα να κάνω κάποιες γνωριμίες, κυρίως επιφανειακές. Δεν προέκυψε κάτι πιο συναισθηματικό, λογικά λόγω του δεσίματος που είχα με τον άνθρωπο αυτό, αλλά και γιατί όντως δεν είχα βρει κάποιον που να μου αρέσει πραγματικά και να νιώσω ότι είναι κατάλληλος για σχέση. Όμως, μετά από αρκετό καιρό έχω πλέον βρει κάποιον. Και νοιώθω μετά από καιρό πολύ όμορφα συναισθήματα μέσα μου. Ξέρω ότι έκανα πολλή υπομονή και ότι δικαιούμαι να είμαι ενεργός και συναισθηματικά και ερωτικά και θέλω να προχωρήσουμε με τη νέα γνωριμία σε σχέση. Επισημαίνω ότι δεν υπάρχει θέμα τύψεων κλπ, εδώ και καιρό ξέρουμε ότι ερωτικά δεν υπάρχει κάτι και μάλιστα τυχαία το καλοκαίρι που μας πέρασε αποκαλύφθηκε ότι έμπαινε σε εφαρμογές γνωριμιών και του είπα ότι είναι φυσιολογικό και ότι το κάνω και εγώ.
Το θέμα μου είναι το εξής: Πώς διαχειρίζομαι την επαφή με τον πρώην μου, με τον οποίο τυπικά δεν έχουμε πει ποτέ ευθέως ότι έχουμε χωρίσει; Μάλιστα πρόκειται να βρεθούμε σε λίγο καιρό. Επίσης, έχω επαφή με την οικογένειά του, έχουμε κοινούς φίλους. Όλο αυτό με στρεσάρει πολύ και δεν με αφήνει να χαρώ τη νέα μου σχέση. Πώς μπορώ να προχωρήσω ομαλά στη νέα σχέση με ειλικρίνεια και προς τις δυο μεριές; Σε ότι αφορά τη νέα σχέση έχω ήδη αναφέρει την ύπαρξη του πρώην και τη φιλική σχέση μαζί του και ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν είμαστε πια μαζί ερωτικά.