Σωματοποίηση άγχους και εποχική κατάθλιψη με Ευερεθιστο έντερο;
Έχει τύχει σε κάποιον να βιώνει καταθλιπτικά συμπτώματα με εποχικό μοτίβο πχ φθινόπωρο η αρχή άνοιξης όπως τώρα καλή ώρα.
Το παρατηρώ σε μένα από τότε που διαγνώστηκε με γενικευμένο άγχος το 2018 . Πέρυσι δεν εκδήλωσα τίποτα αλλά έπαιρνα θυμάμαι βιταμίνη d3 και μαγνήσιο. Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο πάντως θα πάω από βδομάδα να κάνω εξετάσεις σε βιταμίνες κτλ καθώς και για θυρεοειδή
Επίσης προ 3 εβδομάδων παρουσιάζω ενοχλήσεις στο γαστρεντερικό, μου είπαν για ευερέθιστο έντερο και έκανα και κάποιες εξετάσεις που μου έγραψαν. Το doralin δεν έκανα τίποτα. Μειώσα τις θερμίδες εξαιτίας του φόβου και του άγχους που μου προκαλεί αυτή την κατάσταση και χάνω και κιλά αλλά το χρειάζομαι καθώς είμαι 20+ κιλά πάνω από το κανονικό μου.
Το θέμα με το γαστρεντερικό επιδείνωσε το άγχος μου και ασχολούμαστε όλη μέρα με αρρώστιες και ασθένειες που πιστεύω πως μπορεί να μην έχω βάση των συμπτωμάτων και της γενικότερης υγείας μου . Και ένα αίσθημα κατάθλιψης άρχισα να νιώθω τελευταία, δε ξέρω αν φταίει αυτή η κατάσταση με το έντερο πάντως έγινα απόμακρος μιλάω λιγότερο και κάθε πρωί ξυπνάω στις 6 περίπου χωρίς προφανή λόγο και νιώθω δυσφορία είτε στη μέση είτε στο στομάχι δεν έχω ιδέα! Ξεκίνησα πάλι με το άγχος υγείας ,έχω να μπω εδώ δύο χρόνια...
Φοβάμαι να πάρω φάρμακα αντικαταθλιπτικά καθώς έχω άσχημες εμπειρίες ( έχω δοκιμάσει αρκετά )