Originally Posted by
shadow
Εχω πάει σε 7 ψυχιάτρους.
Η πρώτη διέγνωσε απλά κατάθλιψη και έδωσε φάρμακο.
Ο άλλος διέγνωσε μείζουσα κατάθλιψη...και έδωσε άλλο φάρμακο' ένας άλλος διέγνωσε μικτή αγχώδη καταθλιπτική διαταραχή..και έδωσε άλλο φάρμακο' ένας άλλος διέγνωσε συναισθηματική αστάθεια ...και έδωσε άλλο φάρμακο' μία έκανε λόγο για <καραμπινάτη?> κατάθλιψη και μου πρότεινε άλλο φάρμακο και κάνα δύο, συμφώνησαν στην διάγνωση και έκαναν λόγο για επίμονες διαταραχές διάθεσης, αλλά έδωσαν διαφορετικά φάρμακα.
Ενας κοινός παρονομαστής είναι ότι, όσα μου είπαν όλοι αυτοί τα είχα πει ήδη στον εαυτό μου, όμως δεν φτάσανε στο εγώ μου.
Αυτό που αισθάνομαι είναι ένα υπαρξιακό κενό μια ματαιότητα και εύκολα δεν παλεύεται.
Οσο αφορά τα φάρμακα, ξεκίνησα με το <θρυλικό> ZOLOFT το 2017(αλλά σε 3 μήνες είχα γίνει σαν "περίπτερο" και το @αβλί το είχα μόνο για κατούρημα, έτσι το "σουτάρησα"' μετά οι άλλοι μου δώσανε ΕSCOPRAM- SIPRALEX-REMERON-NOZINAN-AZAPIN-WELLBUTRIN- MINITRAN- SEROQUEL- BRINTELLIX και κάποια άλλα ακόμα πού δεν τα θυμάμαι, γιατί με κάνανε "αλοιφή", από τις πρώτες δόσεις και τα πέταξα...
Tώρα παίρνω ένα αντικαταθλιπτικό, απο αυτά που αισθάνθηκα ότι με βοήθησε περισσότερο και λίγο αγχολυτικό Valium(Stedon), γιά (τοπική αναισθησία), αλλά μόνο --όταν οι στροφές πάνε στά κόκκινα--, δεν το παίρνω συνεχώς, δεν είμαι εξαρτημένος' μπορεί να περάσει βδομάδα και να μη χτυπήσω ούτε<κουάρτο>...αλλά και πάλι δεν είμαι καλά, είμαι ημιλειτουργικός.
Είπα σε κάποιον από τους ανωτέρω γιατρούς το εξής: "H ψίχα του ψωμιού ξέρουμε τι είναι, την πιάνουμε, την αισθανόμαστε, έχει υλική υπόσταση' η ψυχή του λέγω τι είναι και δεδομένου ότι ο εγκέφαλος έχει 100 δις νευρώνες που αλληλοσυνδέονται, ποιός είναι αυτός ο γιατρός που θα μας πει ποιος νευρώνας ή σύνδεσμοι νευρώνων έχουν πρόβλημα σε κάθε έναν από μας?
Μόνο το 10% του εγκεφάλου γνωρίζουμε πως δουλεύει, το υπόλοιπο είναι ανεξερεύνητη περιοχή...
Να γνωρίζεται μόνο ότι αν κάποιο αντιψυχωσικό ή αντικαταθλιπτικό φάρμακο σας βοηθάει(με ή χωρίς σταθεροποιητή) και γίνεται σχεδόν σαν τότε που δεν υπήρχε η κατάθλιψη ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΤΑΙ θεωρώντας ότι θεραπευθήκατε, γιατί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα τα συμπτώματα θα επιστρέψουν ΣΕ ΥΠΕΡΘΕΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ, και το φάρμακο που πριν "δούλευε", δεν θα το βλέπει καν ο οργανισμός σας και η επαναπροσαρμογή θα είναι επώδυνη, ακόμα και με διαφορετικό συνδυασμό φαρμάκων.
Μιάς και χρόνια καταπληκτικός (συγγνώμη καταθλιπτικός), ίσως βοήθησα λίγο..