Originally Posted by
Jim444
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να μοιραστώ κάτι πιο προσωπικό, κυρίως για να ακούσω γνώμες και να καταλάβω λίγο καλύτερα τι μπορεί να συνέβη.
Πριν λίγο καιρό γνώρισα μια κοπέλα, μέσω κοινής παρέας. Αρχίσαμε να βγαίνουμε και υπήρξε από την αρχή έντονο δέσιμο, χημεία και αμοιβαία τρυφερότητα. Το παράδοξο είναι ότι αυτή έκανε αρχικά όλη τη δουλειά: έστελνε πρώτη, πρότεινε να βγαίνουμε, με φιλούσε πρώτη, κρατούσε το χέρι μου. Φαινόταν ενθουσιασμένη και πολύ τρυφερή, αν και κάποιες φορές είχε απότομες μεταπτώσεις στη διάθεση: τη μια έδειχνε ότι θέλει να συνεχίσουμε, την άλλη ήταν ψυχρή και απόμακρη.
Αποφασίσαμε από κοινού να ξεκινήσουμε κάτι χαλαρό και νεανικό, να δούμε πώς θα πάει και να δώσουμε χρόνο να γνωριστούμε καλύτερα. Μια βδομάδα μετά από αυτή τη συζήτηση, ήρθε σπίτι μου και περάσαμε μαζί ένα ολόκληρο 24ωρο — με αγκαλιές, φιλιά, κοιμηθήκαμε μαζί (χωρίς σεξ), πήραμε φωτογραφίες αναμνηστικές (που η ίδια μου το πρότεινε και αυτό)και όλα φάνταζαν φυσικά και οικεία. Μάλιστα, έλεγε θα με πάρει την επόμενη να με γνωρίσει τηλεφωνικά στις φίλες της και ένιωθα πως υπήρχε μια αληθινή σύνδεση. Μέχρι και πλάνα για τις επόμενες συναντήσεις μου πρότεινε.
Την πρώτη φορά που μου είπε να το τελειώσουμε, ήταν εκείνη που αφού το συζητήσαμε λίγο από κλήση μου ζήτησε να ξαναβρεθούμε. Όταν βρεθήκαμε, με ξαναπλησίασε πολύ τρυφερά, με φίλησε και κάπου εκεί έσπασε ο πάγος, όταν με φίλησε την πρώτη φορά την είδα πολύ αγχωμενη και σκεπτική . Όμως λίγες μέρες μετά, μια μέρα μετα το sleepover, είπε ότι "δεν νιώθει συναισθηματικά διαθέσιμη". Τη ρώτησα αν είναι σίγουρη, και μου απάντησε αρκετά ψυχρά. Στην προσπάθειά μου να μιλήσουμε ξανά, έδειξε εκνευρισμό αλλά στο τέλος είπε πως "αν της έρθει στο μέλλον να μου στείλει, θα το κάνει".
Είναι επίσης άτομο που κρατά ημερολόγιο, κοιμάται με λούτρινα, κάνει παζλ, έχει τρυφερή και μάλλον εσωστρεφή πλευρά. Από τότε που χωρίσαμε, αποφεύγει κάθε επαφή. Μπήκε θέμα να μπω σε μια πιο μικρή ομαδική παρέας όπου είναι κι αυτή και όταν κάποιος έγραψε "δεν ψήνομαι να μπει", εκείνη πάτησε like. Δεν επικοινώνησε, δεν έδειξε τύψεις, αλλά ούτε και μου έδωσε την αίσθηση πως μ’ έχει ξεπεράσει. Απλώς εξαφανίστηκε με ένα "κλείσιμο" αρκετά απότομο.
Με βάση όλα αυτά:
1. Πιστεύετε πως μπορεί να έχει avoidant τάσεις;
2. Υπάρχει περίπτωση να σκέφτεται ακόμα το μεταξύ μας;
3. Πώς αντιμετωπίζεις κάτι τέτοιο, ειδικά αν υπάρχουν κοινές παρέες και δεν θέλεις να δημιουργηθεί ένταση;
Ναι ξέρω θα μου πείτε δεν έχει σημασία αφού σε χώρισε ξεπέρασε το αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζετε, ειδικά ένα άτομο που με έκανε να νιώσω τόσο όμορφα και μου έβγαλε τόσο αγνά συναισθήματα και ενδιαφέρον, και τόσο όμορφες αναμνήσεις. Επίσης μου είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που ήρθε τόσο κοντά μετά αγόρι. Πιο πριν είχε μια σχέση γυμνασίου.
Η σχέση τέλειωσε στις 12/4, από 28/4 υπάρχει πλήρες no contact
Θα εκτιμούσα πολύ μια ψύχραιμη ματιά, ίσως και από κάποιον που έχει περάσει κάτι παρόμοιο. Ευχαριστώ!
Είναι και άλλες λεπτομέρειες φυσικά που δείχνουν σημάδια avoidant αλλά λέω τα βασικά τώρα