Originally Posted by
wanderer010
Αυτές τις μέρες δικάζεται ο δολοφόνος της Κυριακής. Είχα ταυτιστεί και θυμωνα που έλεγαν ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει ψυχιατρικό πρόβλημα. Δεν ξέρω αν το πρόβλημά του ήταν μόνο τα ναρκωτικά, ξέρουμε άλλωστε, πως είχε τεράστια δόση στον οργανισμό του την στιγμή της δολοφονίας, και έχει ειπωθεί πως για αυτό έμπαινε στα ψυχιατρεία. Βέβαια έχει ειπωθεί και κάτι για διπολική, όπως και για προηγούμενη απόπειρα που τον οδήγησε στην εντατική, μετά από προηγούμενο χωρισμό με την Κυριακή.
Δεν ταυτίστηκα με την Κυριακή, αν και υπήρξα κάποτε αυτός που προσπαθεί να "σώσει". Μόνο τον δολοφόνο σκέφτηκα, γιατί είχε ξεκάθαρα θέμα εγκατάλειψης. Στην αρχή είσαι καλός, μετά είναι που περνάς κι εσύ στην άσχημη πλευρά.
Πιστεύω ότι όντως ήταν ανάμεσα στο να την σκοτώσει και μετά να φύγει και ο ίδιος, και να σκοτώσει τον εαυτό του μπροστά της, χωρίς να πειράξει την ίδια, και έκανε το πρώτο, απλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στον εαυτό του. Στη συνέχεια, κατάφερε να φύγει από τη ζωή, όμως τον επανέφεραν. Στεναχωρήθηκα πολύ για εκείνον.
Λέει ψέματα πως δεν θυμάται. Έχει πέσει σε ανακρίβειες στο παρελθόν και τα είχε όλα κανονισμένα. Δεν την παρακολουθούσε απλά. Αλλά τον καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω τι τον οδήγησε εκεί.
Δεν ξέρω τι θέλει; Γιατί ζητά συγνώμη; Εγώ δεν θα μιλούσα στην θέση του, και δεν θα ήθελα να παραμείνω στο ψυχιατρείο, δεν θα επέμενα πως έχω ψυχιατρικά προβλήματα, θα ήθελα να πάω σε κανονική φυλακή, για να βρω τρόπο να φύγω από τη ζωή. Κάτι δεν μου κολλάει εκεί. Έχει τελειώσει η ζωή του, τι συνεχίζει;
Και πάλι δεν ξέρω αν το θέμα του ήταν τα ναρκωτικά, γιατί η συμπεριφορά του από όσα άκουσα, είχε τα προβλήματα που έχουν οι άνθρωποι που κάνουν χρήση.
Αν απλά έπαιρνε ένα τηλέφωνο η Κυριακή, και η αστυνομία ερχόταν, όπως και όσο γρήγορα ήρθε όταν την κάλεσαν για εμένα. Πολλές φορές σκέφτομαι, αν ο θάνατος της Κυριακής έπαιζε ρόλο στο πόσο γρήγορα ήρθε η αστυνομία εκείνη την μέρα...