Φιλικές Σχέσεις - Απογοήτευση
Καλησπέρα σε ολους!
Ήθελα να εκφράσω κάτι που με απασχολεί έντονα τους τελευταίους μήνες και αφορά τις σχεσεις με φίλους.. Κατά καιρόυς έχω κάνει πολλές φιλίες, έχω γνωρίσει πολλα άτομα και εχω αλλαξει παρέες.
Σε δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, πανεπιστήμιο, δουλειά..Συνεχώς γνωριζα καινουρια άτομα και συνδεομουν. Παραλληλα βεβαια κάποιες προϋπαρχουσες φιλίες χανοντουσαν
Ο προβληματισμός μου είναι, για ποιο λογο οι άνθρωποι αποφασίζουν τόσο εύκολα να απομακρυνθούν..ή γιατι δεν επενδύουν καθόλου σε μια ανερχόμενη φιλία? Και εξηγώ: Υπάρχουν άτομα που ενώ έχουμε ζήσει πολλες εμπειρίες, και έχουμε υπαρξει πολλα χρόνια φίλοι, οταν αλλάζαν πόλη ή δεν ειχανε πλεον κοινα εδιαφέροντα απομακρύνονταν ή δεν εκαναν καμια προσπάθεια να κρατησουν επαφη. Υπάρχουν άτομα που γνωριστήκαμε στη δουλειά και ενω υπηρξε πολυ καλη επικοινωνία και ενθουσιασμός και απο τις δυο πλευρες, με το που αλλάξαμε εργασιακα περιβάλλοντα, ούτε φωνη ουτε ακρόαση..Υπηρξαν μεχρι και ατομα που εχω νιώσει οτι υπηρξε τρελο ταιριαγμα και ελεγα οκ "με αυτο το ατομο μπορω να κανω πολυ καλη παρεα", αλλα μετά τζίφος
Γενικά δεν τα παρατάω με τη μία. Συνηθως κανω αρχικά μια προσπάθεια, στέλνω κανα μήνυμα ή προτεινω πράγματα .. Αλλα αν δεν δω ανταποκριση για αρκετο διαστημα, ε μετα προφανώς σταματάω και εγω να ασχολουμαι
Εμένα με πληγωνει αρκετά αυτο..Νιωθω οτι εγω σαν ανθρωπος επενδύω στις φιλιες. Δηλαδη δενομαι αρκετά και ΔΕΝ βλεπω τις φιλίες σαν κατι περιστασιακο, του τυπου "κανω παρεα μαζι σου επειδη τωρα εχουμε αυτο το κοινο ενδιαφέρον και βολεύει, αλλα μετά θα ειμαστε δυο ξένοι". Εκτός αυτου, το παιρνω και λίγο προσωπικα, δηλαδη σκέφτομαι οτι μαλλον καποιο πρόβλημα εχει ο αλλος μαζί μου και δεν γουσταρει να κάνουμε παρέα.
Το συζητησα και με μια ψυχολογο αυτο και μου ειπε οτι δεν χρειάζεται να το παιρνω προσωπικά και οτι ο αλλος μπορει να έχει τα θέματα του ή οποιονδήποτε λογο να μη θελει να βγει κλπ. Όμως η αλήθεια ειναι οτι δεν πείστηκα 100%.. Κι εγω στο παρελθόν έχω απομακρυνθεί ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ απο άτομα επειδη κατι με χαλούσε.. Οποτε μερικες φορες, ΝΑΙ μπορει να ειναι προσωπικό
Απλα εγω νιωθω οτι εχω βρεθει συνολικα 3 φορες σε αυτη τη θεση σε όλη μου τη ζωη, δηλαδη να νιωθω οτι κατι με χαλαει τερμα και να απομακρυνθω απο φίλη. Αντίστοιχα εχω βρεθει στην αντίπερα οχθη, δηλαδη οι άλλοι να απομακρύνονται, ουτε και εγω ξερω ποσες φορες ..Πανω απο 10 ατομα μπορω να φερω στο μυαλό μου.
Ειλικρινα εχω φτάσει στο σημειο να νιωθω οτι κατι δεν παει καλα με εμένα. Πλέον δεν έχω ιδιαιτερη όρεξη να συνδεθω με καινουρια ατομα γιατι ξερω οτι κατα 99% θα ειναι κάτι επιφανειακο και παροδικο. Απο φιλιες που έχουν αντέξει στον χρονο μπορώ να πω οτι μου εχουν μεινει μονο δυο συνολικα..
Ίσως φταιω και εγω λιγο που τα υπεραναλύω και δεν επικεντρώνομαι στα ατομα που εν τελει έχω στη ζωή μου. Απλώς με τρωει το γεγονός οτι ισως κατι δεν παει καλα με εμενα..Ολες αυτες οι απορριψεις σε φιλικο επιπεδο με κανουν να νιωθω ανασφάλεια για το αν είμαι ευχαριστο ατομο και επισης με κανουν να νιωθω μια ματαιοτητα..
Συγγνωμη για το σεντονι και ευχαριστω αν φτασατε μεχρι εδω