Με έβαλε να αποφασίσω ανάμεσα σε εκείνον και το παιδί μου.
Καλημέρα σας.
Προσπαθώ να κατανοήσω έστω και λίγο από αυτό που μου συνέβη αλλά μου είναι πολύ δύσκολο και θα ήθελα να δω και άλλους ανθρώπους τί άποψη έχουν. Είμαι ξανά παντρεμένη εδώ και δύο χρόνια μετά από χηρεία με την κόρη μου τώρα να είναι 18. Όταν άρχισα να συζώ με τον σύντροφό μου η κόρη μου η οποία έχει ΔΕΠΥ και αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας, μετά από δύο μήνες έφυγε από το σπίτι και πήγε στο σπίτι των γονιών μου διότι και λόγω του θανάτου του πατέρα της είχε άσχημες αναμνήσεις από αυτόν τον χώρο. Περνώντας και μια βαριά κατάθλιψη αποφάσισε ότι έπρεπε να αλλάξει γενικά εικόνες για να επανέλθει κι έτσι κι έγινε. Της νοίκιασα λοιπόν ένα μικρό σπιτάκι για κάποιους μήνες και όντως βελτιώθηκε κατά ένα 80% . Εν τω μεταξύ όλο το διάστημα που έλειπε μου έλεγε ότι είμαι κορόιδο και της πληρώνω διακοπές και καλά κάνει και με εκμεταλλεύεται αφού έχει μια μαμά που πληρώνει. Εγώ λοιπόν ώντας πολύ χαρούμενη από τη βελτίωση, ανακοίνωσα στο σύζυγό μου ότι θα της μιλούσα για να επιστρέψει σπίτι για το καλοκαίρι μέχρι να ξαναφύγει. Το παιδί λοιπόν μετά από ενδοιασμούς ήρθε τελικά και από την πρώτη μέρα ξεκίνησε η γκρίνια του. Μου είπε ότι κάνει πράγματα που τον ενοχλούν του τύπου ξυπνά τα ξημερώματα και εκείνος την ακούει όταν μπορεί να πιάσει ένα πιάτο κτλ και τον ξυπνά. Μέχρι που σηκώθηκε κι πήγε να δουλέψει σεζόν αλλού για να μην είναι κάτω από την ίδια στέγη. Κι επειδή δεν θέλει να συνεχίσει άλλο εκεί που είναι μου είπε ότι αν δεν φύγει η κόρη μου από σπίτι εκείνος θα μένει αλλού. Μου είπε κιόλας να φύγει όπως έλεγε επειδή η μικρή σκεφτόταν να φύγει αρχές του μήνα . Τον ενόχλησε λέει ότι δεν το συζητησα μαζί του και αποφάσισα με το έτσι θέλω να της πω να έρθει σπίτι. Σημειωτέον ότι το σπίτι είναι κληρονομιά από τον πρώτο μου σύζυγο και πατέρα της κόρης μου. Εγώ του είπα ότι αυτό που λέει είναι παράλογο και ότι θα έπρεπε να σεβαστεί το γεγονός ότι είναι το παιδί μου και θα έπρεπε να χαίρεται με τη χαρά μου.
Είχαμε γενικά πολλά προβλήματα (ελλειψη σεβασμού, λεκτική βία, αδιαφορία)αλλά αυτό παραπάει. Πραγματικά έχω λάθος και δεν το βλέπω επειδή αγαπώ το παιδί μου και ίσως δεν είμαι αντικειμενική;