Πώς διαχειρίζεστε το «άγχος χωρίς αιτία»; Νιώθω πίεση ακόμα και όταν όλα πάνε καλά.
Είμαι μέλος του φόρουμ εδώ και χρόνια, και ενώ έχω διαβάσει πολλές παρόμοιες εμπειρίες, νιώθω την ανάγκη να ανοίξω μια συζήτηση πάνω σε κάτι που με απασχολεί αρκετό καιρό.
Έχω διαγνωστεί με Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή πριν κάποια χρόνια, και ενώ έχω δουλέψει πολύ με θεραπεία, mindfulness και αλλαγές στον τρόπο ζωής, υπάρχει κάτι που ακόμα δεν μπορώ να εξηγήσω:
Όταν όλα πάνε καλά — χωρίς προβλήματα, πίεση ή υποχρεώσεις — το άγχος παραμένει.
Είναι σαν το σώμα μου να έχει «συνηθίσει» να ζει σε κατάσταση συναγερμού, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει κανένας λόγος. Νιώθω εσωτερική ανησυχία, ένταση στους ώμους, έναν κόμπο στο στομάχι... χωρίς κάποιο φανερό trigger. monkey mart
Το μυαλό μου προσπαθεί να βρει λόγους για να δικαιολογήσει αυτή την ένταση — σαν να ψάχνει απεγνωσμένα κάτι που «ξέχασα» ή κάτι που «πάει να πάει στραβά».
- Έχετε νιώσει ποτέ αυτό το παράλογο άγχος χωρίς συγκεκριμένη αιτία;
- Τι τεχνικές ή σκέψεις σας βοηθούν εκείνες τις στιγμές;
Προσπαθώ να μην εστιάζω στο συναίσθημα, να το παρατηρώ και να το αφήνω να περάσει, αλλά μερικές μέρες αυτό δεν λειτουργεί.
Θα εκτιμούσα πολύ να διαβάσω εμπειρίες, στρατηγικές ή και σκέψεις από άτομα που έχουν αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο.
Ευχαριστώ προκαταβολικά σε όποιον/α απαντήσει