Σχετικά με τη λειτουργία και τους στόχους της κοινότητας
Θα είμαι σύντομος:
εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για όσα διαβάζω τους τελευταίους μήνες στην κοινότητα του e-psychology.gr
Η ενέργεια αρκετών, δεν δαπανάται στην αλληλο-υποστήριξη αλλά ξοδεύεται είτε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, είτε σε \"χαζο\"συζητήσεις\" που πολύ απέχουν από τους στόχους της κοινότητας.
Στα πλαίσια της ιδιότητας μου να διαχειρίζομαι αυτό το χώρο, μου ζητήθηκε αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν να πάρω θέση ή να προβώ σε ενέργειες υπέρ/εναντίων διαφόρων μελών.
Οπως όλοι γνωρίζετε και βλέπετε, η στάση μου συνήθως είναι μετριοπαθής και διακριτική.
Επειδή όμως αρνούμαι να γίνω θεατής μιας τόσο δυσάρεστης τροπής στο φόρουμ, ενημερώνω όλους πως θα προβούμε, η Σέλια και γω σε κλείδωμα κάθε θέματος που εμπεριέχει προσωπικές διενέξεις. Επιπλέον, θα προβούμε σε αποκλεισμό μελών, όταν και όπου, με τα όποια δικά μας κριτήρια, θεωρούμε ότι τα πράγματα ξεφεύγουν από κάποια όρια.
Λογικές του στυλ \"ο τάδε φώναξε περισσότερο, ο δείνα στο παρελθόν έβρισε χειρότερα, με αφήνουν αδιάφορο. Δεν έχουμε ζυγαριές και δεν σκοπεύουμε να αποκτήσουμε.
Θα κάνουμε όμως ότι μπορούμε για να διαφυλάξουμε την κοινότητα. Εύχομαι να μην αποτύχουμε, αν και δεν είμαι καθολου βεβαιος γι αυτο.
Παρόλα τα παραπάνω, ειλικρινά, αν κάτι θα με χαροποιήσει, δεν θα είναι οι αποκλεισμοί αλλα το να αναλάβουν οι εμπλεκόμενοι την ευθύνη του εαυτού τους, επιλέγοντας όχι μόνο να ακούσουν τα δικά τους συναισθήματα αλλά και να σεβαστούν τον χώρο που τους φιλοξενεί.
Ζητώ για πολλοστή φορά τη συνδρομή όλων προκειμένου να φροντίσουμε αυτό το χώρο.
ΥΓ. Θερμή παράκληση, αποφύγετε τα άσχετα θέματα στην κοινότητα καθώς και ένα σωρό διαλόγους που μοιάζει να αδιαφορούν για το όποιο θέμα/πρόβλημα/ερώτημα του θεματοθέτη, μετατρέποντας το φόρουμ σε ένα ατελείωτο χαζολόγημα.
Χρήσιμο το χαζολόγημα, αλλά με όρια θα πρόσθετα, τουλάχιστον σε αυτό τον χώρο. Υπάρχουν ένα σωρό άλλοι χώροι που μπορούν να το φιλοξενήσουν (αλλα φόρουμ, τσατς, εμαιλς, κινητα κτλ). Ας μην μετατρέψουμε και αυτο το φόρουμ σε ένα απέραντο πηγαδάκι χαλαρών συζητήσεων.