-
Φόβος για λύσσα
Καλησπέρα σε όλους, θα πω σύντομα τι συμβαίνει. Πριν 15 μερες ήμουν συνοδηγός σε μηχανή στην Κρήτη, βράδυ, και όπως πηγαίναμε ένιωσα κάτι να με χτυπάει στη μύτη σαν έντομο. Μετά στο δρόμο είδα νυχτερίδες και εννοείται σκέφτηκα οτι νυχτερίδα έπεσε πάνω μου, καθώς δεν είχα δει τι με ακούμπησε. Αμέσως ήρθαν στο μυαλο μου όσα έχω διαβάσει για αυτή την ασθένεια και πως μπορεί να μεταδοθεί απο τις νυχτερίδες χωρίς εμφανές σημάδι, αυτά όλα τα έχω διαβάσει απο πιο παλιά που είχα πάλι την ίδια φοβία. Το ίδιο βράδυ που έγινε, προσπάθησαν να με πείσουν φίλοι μου και δεν πήγα στο νοσοκομείο να με κοιτάξουν για αμυχές ή πληγές στο σημείο που με ακούμπησε (με γυμνό μάτι δεν φαινόταν κάτι). Το μετάνιωσα που δεν πήγα, αν και δεν νομίζω να μου έκαναν τον ορό με τα δεδομένα που θα τους παρουσίαζα, και με δεδομένο οτι δεν είδα τι έπεσε πάνω μου. Απο τότε, νιώθοντας οτι δεν έλαβα όλα τα απαραίτητα για εμένα μέτρα, βρίσκομαι σε κατάσταση πανικού καθημερινά περιμένοντας τα συμπτώματα να αρχίσουν. Κάλεσα στον ΕΟΔΥ και μου είπαν πως χωρίς εμφανές τραύμα δεν υπάρχει κίνδυνος, και πως δεν έχει μεταδοθεί ποτέ έτσι λύσσα στην χώρα μας, και ούτε έχει βρεθεί νυχτερίδα θετική. Εγώ όμως συνεχίζω καθημερινά να φοβάμαι και να περιμένω. Ρώτησα επιπλέον σε μια οργάνωση σχετική με τις νυχτερίδες, και μου είπαν το ίδιο. Όλοι οι γύρω μου "γελάνε" με τη φοβία μου και δεν με παίρνουν σοβαρά. Σκέφτηκα να γράψω εδώ μήπως κάποιος μπορέσει να με κατανοήσει/βοηθήσει.