θεραπεία- αντιμετώπιση.....
Καλησπέρα σε όλους,
Αποφάσισα και εγώ να γράψω για το δικό μου προβλημα που με απασχολεί.
Ημουν ένα χρόνο με τον φίλο μου και η σχέση μας ήταν τέλεια και ήμασταν πολυ ερωτευμένοι.Τον τελευταίο μήνα όμως άρχισε
να ζηλεύει υπερβολικά και να μην με εμπιστεύεται.Μετα άρχισε να με κατηγορεί για πράγματα που δεν είχαν γίνει και γενικά συνδύαζε διάφορα.
Μετά έφυγε από το σπίτι.Εκανα πολλές προσπάθειες να τα ξαναβρούμε και να με ακούσει, αλλά τίποτα.Υστερα απο μερικές μέρες νοσηλευτηκε σε ψυχιατρική κλινική.Η διάγνωση ήταν μανία καταδίωξης (είχε πολλές φοβίες και νόμιζε οτι όλα σχετιζονταν μαζι του).Επειτα απο 1 εβδομάδα πήρε εξιτήριο αλλά συνεχίζει την φαρμακευτική αγωγή.Οσο ήταν στην κλινική εγώ ήμουν μαζί του συνέχεια, ήμασταν καλά και είχε καταλάβει το πρόβλημα.
Όταν βγήκε από την κλινική άρχισε να είναι απότομος μαζί μου και δεν ήθελε να με συναντήσει.Χρειαζόταν κάποιο χρόνο.
Μετά από λίγες μέρες με πήρε τηλέφωνο και μου είπε οτι δεν αντέχει αλλο, οτι 8έλει να βοηθηθεί και ότι μονο εγώ μπορώ
να τον ηρεμήσω.Την ίδια μέρα πήγε σε ψυχολόγο-ψυχίατρο και αυτος συνέστησε να μην έχει καμία επαφή μαζί μου (ούτε να μιλάμε) για αρκετές μέρες(περίπου μήνα).Από τότε που νοσηλεύτηκε μέχρι σήμερα έχουν περάσει σχεδόν 3 εβδομάδες.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα και ειχε σχετικά γρήγορη ανάρρωση.Τώρα είναι καλά, αλλά τα
σκέφτεται μερικές φορές και βασανίζεται.Εγώ δεν μιλάω μαζι του μεχρι να το επιτρέψει ο γιατρός.
Θα γίνει σύντομα εντελώς καλά?Η χρειάζεται πολυ χρόνο?
Υπάρχει κάτι άλλο που θα τον βοηθήσει?Και τι θα πρέπει να γίνει σχετικά με εμένα?
Αν μπορείτε βοηθήστε με..
Κάθε άποψη δεκτή..
Ευχαριστώ! :)