Quote:
Originally posted by odyseas
ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ.
Καλησπέρα σε όλους κ ένα μεγάλο μπράβο.
Είμαι 32 χρόνων κ πάσχω εδώ κ 6 χρόνια από καταθλιπτικά επεισόδια με έντονα ξεσπάσματα ορισμένες φορές , μαζί με κρίσεις πανικού κ από ότι διαβάζω τώρα κ εδώ, αλλά κ αλλού , μάλλον τα ξεσπάσματα μου είναι διπολική διαταραχή 2 βαθμού.
Τάση για κατάθλιψη είχα από πολύ μικρός από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μπορώ να πω. Βέβαια τα τελευταία χρόνια προστέθηκαν κ οι κρίσεις πανικού κ τώρα τελευταία κ η διπολική διαταραχή.
Όλα αυτά με έχουν οδηγήσει σε ένα τέλμα, από ψυχολογικής πλευράς κ σε μια ελεύθερη πτώση από πλευράς οικονομικής, προσωπικής, επαγγελματικής, κοινωνικής μια πτώση που μέρα με την μέρα είναι ποιο επώδυνη.
Είχα απευθυνθεί σε γιατρό κ είχα πάρει θεραπεία για την κατάθλιψη κ τις κρίσεις πανικού με αρκετά καλά αποτελέσματα μπορώ να πω. Αλλά όλα αυτά επέστρεψαν ξανά κ αυτή την φορά είναι χειρότερα από κάθε προηγούμενη φορά γιατί προηγήθηκαν γεγονότα πολύ άσχημα στη ζωή μου (πριν από δυο-μίση χρόνια, έχασα τον πατέρα μου, χώρισα μετά από αρκετά χρόνια γάμου, στερήθηκα κ στερούμαι τα παιδία μου, έχασα τη δουλεία μου, καταστράφηκα οικονομικά, έμεινα μόνος).
Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στην ζωή θα μου πείτε, πάντα συνέβαιναν κ πάντα θα συμβαίνουν κ εμείς πρέπει να έχουμε καρτερικότητα κ υπομονή - επίμονη να τα αντιμετωπίζουμε κ αυτό έκανα μέχρι κ πριν δυο χρόνια.
Η διάφορα είναι ότι παλιά είχα την δύναμη να παλέψω ήθελα να το νικήσω κ να έχω μια normal ζωή, τώρα δεν την έχω αυτή τη δύναμη ούτε κ την θέληση.
Εδώ να σας πω όμως ότι πήγα στο νοσοκομείο εδώ στην επαρχιακή πόλη που ζω κ ζήτησα ΒΟΗΘΕΙΑ ένα βράδυ που πίστευα ότι θα τρελαινόμουν, με παράπεμψαν λοιπόν στην ψυχιατρική κλινική, ήρθε ο εφημερεύων ψυχίατρος του είπα τι μου συμβαίνει μου έδωσε ορισμένες συμβουλές κ μου συνταγογραφισε κάποια φάρμακα τα οποία του είπα ότι δεν έχω τα χρήματα να τα αγοράσω (είμαι ανασφάλιστος εδώ κ 2 χρόνια) κ τουλάχιστον εάν γινόταν να συνεχίσω να πηγαίνω τακτικά, την απάντηση πιστεύω την ξέρετε. Από την στιγμή που είμαι ανασφάλιστος δεν δικαιούμαι καμία περίθαλψη ούτε καν νοσοκομειακή εκτός κ εάν πληρώνω, κάτι τέτοιο βέβαια δεν έχω την πολυτέλεια να το κάνω. Όχι γιατί δεν θέλω αλλά γιατί πραγματικά αδυνατώ εντελώς κ ντρέπομαι που κατάντησα έτσι. Όποτε τα παράτησα όλα κ απλά συνεχίζω να ζω έτσι, μάλλον απλά διαπίστωσα ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι εκατοστής κατηγορίας η’ ακόμα χειρότερα ίσως κ φόρτωμα στη σημερινή κοινωνία.
ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ να ζω με φοβίες, να μην μπορώ να χαρώ καμία στιγμή της ζωής, να κοιμάμαι κ να ξυπνάω με ένα μαύρο πέπλο γύρο μου, να πρέπει να προσποιούμαι ότι είμαι καλά ενώ δεν είμαι, να γελάω ψεύτικα για να μην χαλάσω την διάθεση τον άλλων, να λέω ότι είμαι καλά ενώ δεν είμαι για να μην μου πουν για μια ακόμα φορά ότι «κλαίγομαι» μόνο.
ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ να νιώθω συνεχώς κουρασμένος, να μην έχω διάθεση για τίποτα, να ξεχνάω πολύ εύκολα, να μην έχω συγκροτημένη σκέψη, να φοβάμαι να μη με πιάσει κρίση πανικού μέσα σε κόσμο η’ την ώρα που οδηγάω, να μην μπορώ να κοιμηθώ, να κατακλύζεται το μυαλό μου από χιλιάδες σκέψεις κ να μην μπορώ να τις αποβάλω, να πονάει το σώμα μου παντού, να μην μπορώ να ζήσω σαν φυσιολογικός άνθρωπος, κουραστικά να κλείνομαι μόνος για να μπορώ να κλάψω για όλα αυτά. Κουραστικά απλά κουραστικά.
Υ.Γ. Συγνώμη που γράφω ίσως μπερδεμένα δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να γράψω καλύτερα γιατί εάν έγραφα αυτά που θα ήθελα θα ήταν σελίδες ολόκληρες .
ΟΔΗΣΣΕΑ