Quote:
Originally posted by jimi25
Γεια σας παιδιά,εδω και 3 βδομάδες έχω ξεκινήσει δουλειά,το πρόβλημα είναι ότι για να κοιμηθώ σχετικά γρήγορα πρέπει να είμαι πολύ κουρασμένος,και το κυρίως πρόβλημα ότι ξυπνάω κατα τη διάρκεια του ύπνου με άγχος και καμιά φορα με πίανουν και ταχυπαλμίες...μετά από κάμποση ώρα περνάει αλλά αργεί να με ξαναπάρει ο ύπνος,με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα μετά από 3-4 ωρες δουλειάς να νοίωθω πολύ κουρασμένος,όταν σχολάω είμαι \"πτώμα\" αλλά δεν τολμώ να κοιμηθώ το μεσημέρι γιατί το βράδυ θα δυσκολευτώ να κοιμηθώ,οπότε είμαι και την υπολοιπη μέρα πεσμένος
Όταν είναι να πάω στη δουλειά έχω άγχος και νοιώθω σφιγμένο το στομάχι μου.Από το εργασιακό περιβάλον το αφέντικο είναι απρόσωπος (σου μιλάει ψυχρά και δε σε κοιτάζει ποτέ οταν σου μιλάει)αλλά τα άλλα παιδιά είναι μια χαρά και προσπαθούν να με κάνουν να νοιώσω άνετα και με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στο θέμα άγχους.Το καλό της υπόθεσης είναι ότι τα συμπτώματα αυτά έχουν ελατωθεί σε σχέση με τις πρώτες μερες αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν.
Τώρα για το παρελθόν μου και την αιτία του άγχους.Παλιότερα έιχα περάσει φάση με κρίσεις πανικού για περίπου 1 μηνα τις ξεπέρασα,πήγαινα και σε ψυχολόγο για μερικούς μήνες,όλα αυτά προ 5ετίας περίπου.Το άγχος μου τώρα είναι μήπως και ξαναπάθω πανικό στο εργασιακό περιβάλον,το έχω ψάξει μέσα μου αυτές τις μέρες και κατάλαβα ότι η αιτεία του άγχους είναι αυτή η φοβία της επανεμφάνισης των πανικών.
Έχω μιλήσει στον παθολόγο μου για αυτή τη κατάσταση,μου είπε ότι είναι λογικός αυτός ο φόβος και να το παλέψω λίγο στην αρχή μέχρι να συνηθίσω τη δουλειά,αν συνεχιστεί όμως να απευθυνθώ σε ειδικό,μου έγραψε xanax αν τυχόν πάθω κάτι εν ώρα εργασίας (πανικό),πήρα δοκιμαστικά 0,5mg σε ένα αγχωτικό ξύπνημα που ανέφερα παραπάνω και με βοήθησε πάρα πολύ,στη δουλεία τώρα έχω πάντα xanax στη τσέπη και με βοηθαει πολύ η ιδέα ότι αν γίνει κάτι θα έχω μια \"λύση\",δεν έχω ξαναπάρει απο εκείνη τη βραδυά xanax γιατί ξέρω ότι εθίζει,θέλω να το πάρω ξανά μόνο σε έκτακτη ανάγκη (αχρείαστα να είναι...)
Τα ερωτηματά μου είναι:
Εχει κανένας παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μου?
Να απευθυνθώ σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο αν δεν στρώσει η κατασταση?(παλιότερα ο ψυχολόγος με βοήθησε αλλά μέχρι ένα σημείο,μετά δεν έβλεπα κάποια διαφορα)
Εχει πάρει κάποιος xanax εν ώρα εργασίας?μπορείς να δουλέψεις μετά που θα το πάρεις και αρχίσει να σε \"πιάνει\"? (σε δουλειά γραφείου)
ευχαριστώ
επαιρνα ξαναξ για πολλα χρονια στα πλαισια της θεραπειας ιδιοπαθους υπερτασης ..