Quote:
Originally posted by FairyInBoots
Αγαπητό μου ημερολόγιο,
Σήμερα με έπιασε πάλι η μαυρίλα μου. Εδώ και κάποιες μέρες σκέφτομαι τη φάση με τον \"ας τον πούμε Τάκη\" και χαλιέμαι απίστευτα. Από τη μια μεριά, ξέρω ότι έπραξα σωστά και ότι δε μπορούσα να κάνω τίποτα παραπάνω από αυτά που ήδη έκανα και καλώς του την είπα. Από την άλλη διαολίζομαι, γιατί λέω, τι στο καλό θέλουνε επιτέλους; Τους το δίνεις έτοιμο στο πιάτο και ξενερώνουνε, τους το παίζεις δύσκολη και ρίχνεις και καμιά τηγανιά, εξαφανίζονται \"αφού το θέτεις έτσι\"... Ψυλλιάζονται σχέση και τρομοκρατούνται, δεν αναφέρεις καν για κάτι τέτοιο και είσαι στη φάση \"να περάσουμε καλά κι όσο κρατήσει, αλλά χωρίς να ξεφτυλιστούμε κιόλας\", ούτε αυτό τους κάνει. Σχέση δε θέλουνε, \"να περάσουμε καλά\" δε θέλουνε, τις εύκολες τις φτύνουνε, τις δύσκολες τις φοβούνται, ε τι στο καλό πια;
Σκέφτομαι πώς θα γίνει να πατήσω αυτό το κουμπάκι, να γυρίσω αυτό το διακόπτη, να κάνω αυτό το κλικ στον εγκέφαλό μου και να αποφασίσω πώς από αυτή τη στιγμή δε με ενδιαφέρει κανένας, τους βγάζω όλους από το μυαλό μου, μέχρι να έρθει ο ένας και μοναδικός \"πρίγκηψ της Rock σκηνής\" που θα ξέρει πώς να με κάνει να λιώσω, που θα έχει μυαλό, θα τον ενδιαφέρω κι εγώ όσο μ ενδιαφέρει κι αυτός και θα κάνει αυτός την πρώτη και ξεκάθαρη κίνηση και πολλές ακόμα, που δε θα τον ενδιαφέρει μόνο να με ξεφτυλίσσει ή να κάνει το κομμάτι του ίσα για να ικανοποιήσει τον υπέρμετρο εγωισμό του που τον τσαλαπατάει κάτω με δύναμη και του στρίβει το λαρύγγι.
Και μετά σκέφτομαι να εγκαταλείψω και αυτή την ιδέα του πρίγκηπος, γιατί η ελπίδα μερικές φορές είναι άτιμο πράγμα και σε κάνει να βλέπεις τη λάσπη για διαμάντι κι από εκεί που λέγαμε να κάνει αυτός τις κινήσεις του, με βλέπω να κολλάω στο επόμενο \"κελεπούρι\" και να ρίχνω πάλι χαμογελάκια, να
σκέφτομαι τι ατακούλες να πετάξω, να ανατριχιάζω στη σκέψη ότι με πιάνει από τη μέση και με φιλάει στο λαιμό και πριν καλά καλά το καταλάβω, να έχω φάει κόλλημα με τον τύπο, που, ω του θαύματος, θέλει απλά να περάσει το χρόνο του όση ώρα είναι πίσω από τη μπάρα και δουλεύει, γιατί μετά δε θα έχει χρόνο ούτε για ένα βράδυ, ή θα πρέπει να τον περιμένω μέχρι τις τεσσεράμισι που θα σχολάσει αν θέλω να \"περάσω καλά μαζί του\", να πάω αναμαλλιασμένη και άυπνη στη δουλειά μου γιατί φυσικά αυτά θα γίνουν καθημερινή, τα Σαββατοκύριακα λείπει από την πόλη, μετά να μη ξέρω αν θα πάρει τηλέφωνο ποτέ του, να μπώ στη διαδικασία να σκεφτώ αν θα πρέπει να πάρω εγώ ή να το θεωρήσω απλό one night stand κατά την γνωστή ορολογία (που μάλλον περί αυτού πρόκειται και θα αναρωτιέμαι γιατί χρειάστηκε τόσος κόπος για μια ξεπέτα), άστα να πάνε δηλαδή. Πολλοί όροι πέσανε και κάτι δεν πάει καλά...
Πώς τα βλέπετε τα πράγματα κυρίες και κύριοι; Αξίζει ο κόπος να γυρίσω τον διακόπτη ή όχι; Έχουν θέση στις μέρες της κρίσης και του υπέρμετρου εγωισμού ο έρωτας, το πάθος, η αγάπη, ή είναι ξεπεσμένες παλιομοδίτικες έννοιες; Μήπως η γυναίκα της εποχής μας πρέπει να πηγαίνει σε ένα μπαρ,
να σταμπάρει αυτόν που γουστάρει, να περιμένει να σχολάσει ή να φύγει ανάλογα με την ιδιότητά του, να του λέει \"εσύ θα έρθεις μαζί μου\", να \"κάνουν τη δουλειά τους\" για να ξεχαρμανιάσει και μετά να συνεχίζει τη δουλίτσα της χωρίς σκέψεις και αηδίες; Μήπως να αρχίσουν να γίνονται ζιγκολό περισσότερα αγοράκια; Γιατί αυτό βλέπω σαν μοναδική λύση. Συνοδός δεσποινίδων. Τι κυριών, τώρα δε βρίσκουν ούτε οι εικοσάρες.
Μάλλον πρέπει να το πάρω γενικά απόφαση: ο έρωτας και κατά προέκταση η αγάπη στις μέρες μας είναι άχρηστη, χρονοβόρος και ψυχοφθόρος διαδικασία.
Καληνύχτα σας...
[Το κείμενο έχει υποστεί λογοκρισία από τη συγγραφέα του, ώστε να μην εγείρει αντιδράσεις, το πρωτότυπο ήταν λίγο πιο οργισμένο και αθυρόστομο... Lol! :-) ]
Βαζεις πολλα στο ιδιο παπουτσι φιλεναδα....