ηρθε η ωρα να ζητησω βοηθεια...
Γεια σας παιδια!
Ειμαι καινουρια εδω και θελω να μοιραστω μαζι σας το προβλημα μου. Απο μικρη με θυμαμαι πολυ ευαισθητη. Εχω περασει απο διαφορα σταδια σαν παιδι ποτε με μοναχικοτητα ποτε με κοινωνικοτητα αλλα κυριως με θυμαμαι να εχω εντονο αγχος και να νιωθω μονη. Το οικογενειακο μου περιβαλλον ηταν και ειναι ιδιαιτερα νοσηρο, πηγη της θλιψης μου σε ολη μου τη ζωη. Βεβαια, στην εφηβεια ας πουμε, τα γεγονοτα που με στεναχωρουσαν και με εκαναν να εχω σκεψεις αυτοκτονιας και εκρηξεις θυμου, τυψεις, ανασφαλειες ηταν θεματα κυριως ερωτικα, φιλιας κτλ. Τωρα αντιλαμβανομαι οτι παντα ηταν εκει η θλιψη μου για το οτι δεν πηρα αρκετη αγαπη απο τους γονεις μου. Ειμαι πλεον 20 χρονων, φοιτητρια. Ολος ο προηγουμενος μηνας ηταν για μενα ενας μηνας γεματος στοχους, πλανα, γνωριμιες, 24ωρα γεματα πραγματα, γελιο, φλυαρια...Σιγα σιγα (και αποτομα οταν πηγα για μια εβδομαδα στο σπιτι μου για τις εκλογες και εκτεθηκα στο νοσηρο περιβαλλον...) αρχισα να πεφτω. Ειμαι ετσι εδω και 2-3 εβδομαδες. Μετα την ευφορια νιωθω απιστευτα κουρασμενη και θελω ηρεμια. Βγαινω πολυ λιγο και κανω ασχημες σκεψεις. Εχω απιστευτες εκρηξεις θυμου και μετα νιωθω φοβερες τυψεις. Σημερα γυρισα απο την πατριδα μου που πηγα για 2 μερες και παλι. Οι τσακωμοι που εγιναν μεταξυ εμενα της μητερας μου και του πατερα μου δεν περιγραφονται... Σε καποια φαση βρεθηκα να χτυπαω συνεχεια την πορτα του μπανιου να ουρλιαζω και να βριζω (με θυμαμαι να το εχω κανει πολλες φορες αυτο απεναντι στη μητερα μου αλλα αυτη τη φορα ξεπερασα καθε προηγουμενο..) Ενιωθα οτι οι φλεβες μου θα σπασουν. Οτι το λαρυγγι μου θα κοπει στα 2 απο τις φωνες που εβγαζα. Τωρα νιωθα απιστευτες τυψεις γιατι ξερω οτι πριν απο μενα οι γονεις μου κουβαλανε 60 χρονια διαταραγμενης ψυχικης υγειας και ανισορροπης ζωης και αμορφωσια... Δε θελω να ξαναφερθω σε κανεναν ανθρωπο ασχημα λογω καποιας ψυχικης διαταραχης που φανταζομαι πως εχω... και ειδικα σε δικους μου ανθρωπους... διαβαζοντας για την μεταιχμιακη διαταραχη ενιωσα λες και περιεγραφε εμενα γιατι οι ενοχες και ο διακαης ποθος για επιβεβαιωση που αν δε ικανοποιειται γενναει μεσα μου αισθηματα οπως θυμο και μισος ειναι συνεχεια παροντα.. αλλα και οι φασεις εντονης ευφοριας και επακολουθης κατατονιας...
ειμαι ετοιμη λοιπον να ζητησω βοηθεια απο το κεντρο ψυχικης υγειας της περιοχης μου. Φοβαμαι ομως. θελω να αντιμετωπισω αυτο που μου συμβαινει χωρις να χρειαστω φαρμακα μονο καποιους ανθρωπους να με στηριζουν και εσωτερικη δυναμη. Αυτο που θα ηθελα τελος να ρωτησω ειναι εαν γνωριζει κανεις ποιες μεθοδοι ψυχοθεραπειας θεωρουνται αποτελεσματικες για διαταραχες οπως η διπολικη και η μεταιχμιακη. Σας ευχαριστω.