Quote:
Originally posted by Alobar
Καλημέρα σε όλους. Θέτω ένα ζήτημα με σκοπό φυσικά να ακούσω τις απόψεις σας και τις προτάσεις σας.
Δε ξέρω αν ήταν καλύτερα να το βάλω στην ενότητα \'Γενικά\', αν ναι ας μεταφερθεί. Αν έχετε διαβάσει κάποιοι την εμπειρία μου, είμαι σε απεξάρτηση από αλκοόλ και έκλεισα ήδη 7 μήνες.
Το θέμα δε με απασχολεί καθόλου σχεδόν, έχω συμφιλιωθεί μαζί του και το έχω αφήσει πίσω μου οριστικά και αμετάκλητα. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις καταστάσεις όπου υπάρχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, η καινούργια αυτή φάση της ζωής μου υφίσταται κάτω από δυσμενέστατες συνθήκες πρακτικά και στην καθημερινότητα.
Δεν υπάρχει εργασία, υπάρχουν χρέη και σχεδόν παντελής συναισθηματική στήριξη κυρίως απ\' το οικογενειακό περιβάλλον. Είμαι και σε μια \'δύσκολη\' για τις γυναίκες ηλικία εργασιακά, στα 38, όπου για τον ιδιωτικό τομέα θεωρείσαι σχεδόν \'τελειωμένη\'. Συμβαίνει λοιπόν το εξής μέσα σε όλα αυτά.
Από εκεί που είχα πρόβλημα αϋπνίας για τους 4 σχεδόν πρώτους μήνες - απολύτως κατανοητό για ένα σώμα που έχει ταλαιπωρηθεί τόσα χρόνια από την ουσία και ξαφνικά του έφυγε το \'καύσιμο\' - μου γύρισε στο καπάκι σε υπνηλία, χωρίς να μεσολαβήσει καν μια περίοδος εξισορρόπησης, ας το πω έτσι. Ταυτόχρονα, έχω μια έντονη κόπωση και ατονία συν του ότι έκανα πρόσφατα δυο κρίσεις πανικού.
Να σημειώσω εδώ ότι κρίσεις πανικού υπάρχει πιθανότητα να παρουσιάσει κάποιος μέσα σε φάση απεξάρτησης και το είχα υπόψιν μου. Εν ολίγοις, είμαι σε θέση να αντιλαμβάνομαι ότι η κατάθλιψη μου χτύπησε την πόρτα. Γνωριζόμαστε οι δυο μας πολύ καλά, όταν πριν από χρόνια μου παρουσιάστηκε μετά από τραγική απώλεια δικού μου ανθρώπου και εξελίχθηκε με την εμφάνιση καρκίνου που πέρασα επίσης. Θα έλεγα ότι ήταν μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού μου με τα δυο αυτά στοιχεία.
Επίσης να πω, ότι υπέφερα από αρκετές κρίσεις πανικού πριν 4 χρόνια, μετά από θάνατο ξανά - του πατέρα μου - και μετά από μια εξαιρετικά επίπονη για τον οργανισμό μου περίοδο κατά την οποία ζούσα στην κυριολεξία στο πλευρό του μέσα σε ένα νοσοκομείο κι όντας ακόμη αλκοολική.
Να σημειώσω το εξής. Για όλα αυτά, δε πήρα ουδέποτε στη ζωή μου ψυχοφάρμακα και τα αντιμετώπισα μόνη μου. Είμαι αρνητική σε αυτά από φύσει, αλλά και λόγω των φαρμάκων που χρειάστηκαν στον καρκίνο μου.
Κι έρχομαι στο δια ταύτα. Τί μπορώ να κάνω τώρα, έχοντας τόσο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα; Κακά τα ψέμματα, αν οι συνθήκες μου ήταν διαφορετικές δε θα έφτανα να έρχομαι ξανά αντιμέτωπη με την κατάθλιψη.
Απ\' την άλλη, η σωματική κούραση που νιώθω είναι πολύ έντονη απ\' τη στιγμή που \'βγάζω\' ακόμη την εξάντληση απ\' το αλκοόλ.
Κι αναρωτιέμαι, πόσο ανεκτική μπορεί να είναι μια τέτοια κατάσταση, όταν ξυπνάω κάθε πρωί και ξέρω ότι δεν έχω ούτε για να ψωνίσω από το σούπερ ας πούμε. Ή να πάω για έναν καφέ.
Όλη η οικονομική βοήθεια που έχω πάει στα χρέη, στο νοίκι και στους λογαριασμούς.
Το σχεδόν κωμικοτραγικό σε μένα, είναι ότι είμαι άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα και της κίνησης. και το άλλο κωμικοτραγικό είναι πως ενώ έχω ένα πολύ \'τακτοποιημένο\' κεφάλι - αν αναλογιστώ τα πόσα έχω περάσει στη ζωή μου - και διαχειρίζομαι σχεδόν άψογα τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου πια, το πρακτικό μέρος της ζωής μου είναι χάλια σε όλα τα επίπεδα.
Είναι και αστείο ίσως, κι όμως συμβαίνει. Μέσα σε όλα αυτά θέλω να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε τίποτα σχετικά με επιδόματα από την Πρόνοια, ή αν παίζει κάτι σε σχέση με κατάθλιψη. Σκέφτομαι να πάω στο ΨΝΘ να μου κάνει τη διάγνωση ένας δημόσιος ψυχίατρος.
Πιο πολύ θέλω να πάω για να μου πει τί γίνεται με ανθρώπους της δικής μου περίπτωσης, αν υπάρχει κάποια πρακτική ενίσχυση.
Δε φοβάμαι τους ψυχιάτρους. Πήγα ούτως ή άλλως στους πρώτους μήνες της αποχής οικειοθελώς, έχοντας τη γνώση και την υπευθυνότητα να δεχτώ ότι εξ\' αιτίας του πιώματος και με όλο το υπόλοιπο ιστορικό μου, θα μπορούσα κάλλιστα να έχω αναπτύξει και άλλου είδους προβλήματα. Δόξα τω Θεώ, δε συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει μελλοντική πιθανότητα έτσι όπως ζω. Αν το καλοσκεφτείτε, οι συνθήκες μου είναι ένα κι ένα για να ξανακυλίσει κανείς σε κάτι που στο κάτω - κάτω, ήταν ολόκληρη στάση ζωής για 15 χρόνια.
Όπως έχω γράψει και στο θέμα της Όλγας, η απεξάρτηση θέλει αντικατάσταση της συνήθειας απαραιτήτως κι εγώ δεν έχω τίποτα.
Θα μου επιτρέψετε να μου πω ένα \'μπράβο\' γι\' αυτό που καταφέρνω. Είναι το \'όπλο\' μου αυτή τη στιγμή για τη δυσκολία που διανύω. Απ\' την άλλη νιώθω \'τυχερή\' γιατί η ομοιοπαθητικός που με παρακολουθεί είναι και φίλη μου και φτάσαμε στο σημείο να μου αγοράζει η ίδια τα φάρμακα... :). Δεν υπάρχει όπως είπα περίπτωση να πάρω αντικαταθλιπτικά, ακόμη κι αν μου τα γράψει ο γιατρός.
Κατά τ\' άλλα, χαίρομαι που η αγάπη μου τόσα χρόνια για το γράψιμο, μου χρησιμεύει σε αυτή τη φάση όσο δε φαντάζεστε. Όλες σας οι σκέψεις ευπρόσδεκτες και ευχαριστώ που με διαβάσατε.
:)