Quote:
Originally posted by Orion
Γιατί πρέπει να έχουμε φίλους;
Όπως είπα ούτε οι γονείς μου έχουν και γενικά μου φαίνεται πλέον κάτι περίεργο.
Εγώ τι να κάνω με αυτά τα συμπτώματα;Με εμποδίζουν απο το να κάνω πολλά πράγματα.
Πως να συμπεριφέρομαι στους γονείς μου που ότι και να τους έχω πει έιναι αδιαφορο;
Ποιος φταίει;Εγώ οι γονείς μου η μοίρα;
Δεν είμαι ούτε ειδική ούτε ξέρω πως είναι να έχεις κατάθλιψη. Απλά υποφέρω από ψυχοσωματικά και πολλές φορές το κρύβω από τους γονείς μου για να μην τους επιβαρύνω συναισθηματικά. Απ\'ότι καταλαβαίνω είσαι ανήλικος και δε ξέρω κατά πόσο μπορείς να απευθυνθείς σε ειδικό από μόνος σου. Εμένα τα ψυχοσωματικά μου εμφανίστηκαν σχεδόν μόλις ενηλικιώθηκα οπότε και πήρα την απόφαση να δουλέψω part time και να χρησιμοποιήσω τα λεφτά για να πάω σε ψυχολόγο χωρίς να το γνωρίζουν οι δικοί μου. Μέσα μου πίστευα ότι δε θα με καταλάβαιναν αφού από τη πρώτη στιγμή απέδιδαν τα ψυχοσωματικά στο άγχος μου από τις πανελλήνιες και γενικά την \"τρέλα\" μου να είμαι καλή στα μαθήματα. Εγώ πάνω κάτω ήξερα το γιατί. Μην είσαι μοιρολάτρης. Δε φταίει η μοίρα για όσα μας συμβαίνουν. Ανάλογα με τα βιώματα του καθενός οι γονείς μπορούν αν παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ψυχικής υγείας του παιδιού. Από τη στιγμή όμως που είσαι ώριμος να συνειδητοποιήσεις τι συμβαίνει γύρω σου και να κατανοήσεις τι επίδραση έχουν οι γονείς πάνω σου, πιστεύω ότι μπορείς να το ελέγξεις. Η γνώση είναι δύναμη.