Aπόσπασμα απο το ημερολόγιο μιάς \"τρελής \"
Aπόσπασμα απο το ημερολόγιο μιάς \"τρελής \"
\"...και χρόνια τραγουδούσα κι έλεγα για τα φάρμακα που σκοτώνουνε , και τους γιατρούς που παραπλανούνε τους ανθρώπους σ όλη τη γή.
Ελεγα για τα φάρμακα που σκοτώνουνε οι γιατροί μέσα και έξω στα νοσοκομεία το σώμα και την ψυχή του ανθρώπου.
Τόσα χρόνια το κάνατε ήρθε η ώρα όμως να το φωνάξω.
Οι γιατροί σπουδάσατε την ανατομία του ανθρώπινου σώματος. Ο απλός άνθρωπος δεν ξέρει απο φάρμακα και ανατομία . Τα φάρμακα που μου δίνεται σκοτώνουν το σώμα και την ψυχή μου. Με θέλετε φτωχή γρηά επιληπτική , τρελή , παράλυτη παραμορφωμένη.
Τό γέλιο απο το στόμα μου να μη βγαίνει. Αφού υπάρχουν φάρμακα που αχρηστεύουν τα νεύρα του ανθρώπου είναι λογικό μετά ο άνθρωπος να παθαίνει διάφορες αρρώστιες.
Ακου γιατρέ . Μή με αχρηστεύεις με τα φάρμακα και τις ενεσεις . Μή με παραμορφώνεις. Μή με κανεις φυτό.
Ηρθα στη ζωή και θέλω να ζησω όπως κι εσύ.
Υπάρχουν φάρμακα που δίνουνε ζωή στόν άνθρωπο και άλλα που τον σκοτώνουν και τον αχρηστεύουν.
Πόλεμος μεγάλος με τα φάρμακα. Δεν τον ακούς ? Δεν τον καταλαβαίνεις ? \"
Το παραπάνω κείμενο είναι απόσπασμα απο κείμενο μιας γυναίκας με διάγνωση σχιζοφρένειας. Η γυναίκα αυτή έχει νοσηλευτεί πολλές φορές σε ειδικά νοσοκομεία.
Σήμερα ζει μόνη της αυτοεξυπηρετείται ικανοποιητικά και μάλλον δεν λαμβάνει φαρμακευτική θεραπεία.
Το πρόβλημα της είναι φανερό , ενδεχομένως προσβάλλει τον καθωσπρεπισμό της μικρής κοινωνίας αλλά στην πραγματικότητα η ίδια δεν ενοχλεί κανένα.
Το μεταφέρω εδώ με ελαχιστότατες παρεμβάσεις σαν ένδειξη ΣΕΒΑΣΜΟΥ στους ανθρώπους αυτούς και σε εκείνους που με τον ένα η τον άλλο τρόπο υφίστανται οδυνηρές επιρροές απο αυτούς και την πάθηση σους που συχνά τους σημαδεύουν για όλη τους τη ζωή...Text