Μια βοήθεια που ψάχνω τρία χρόνια
Καλησπέρα σε όλους
Είμαι νέο μέλος, γράφτηκά εδώ μόλις σήμερα και βρήκα το site τυχαία ψάχνοντας μια βοήθεια στο πρόβλημά μου που παραμένει άλυτο εδώ και τρία χρόνια όπως ήδη ανέφερα.
Είμαι 21 χρονών και είμαι στο τέταρτο έτος της Ιατρικής σχολής. Ζω στην Αθήνα τα τελευταία 4 χρόνια λόγω σπουδών ενώ κατάγομαι από επαρχία. Ενώ όλα πήγαν καλά το πρώτο έτος, από το δεύτερο και πέρα έχασα και τη παραμικρή όρεξη για διάβασμα. Σήμερα χρωστάω πολλά μαθήματα (διψήφιο νούμερο) και το κακό συνεχίζεται γιατί έχω άλλα 3 χρόνια μπροστά μου (μαζί με αυτό που είμαι τώρα). Για να προλάβω την ερώτηση, μου αρέσει η σχολή μου, ήταν στόχος μου από μικρή. Σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ σχολή και να ήμουν, που θα είχε βιβλία, το ίδιο θα πάθαινα. Διάβαζα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μα τόση κούραση και μονοτονία βγήκε τώρα. Αλλά δυστυχώς βγήκε πολύ άσχημα.
Και αυτή είναι μόνο η μια πλευρά της υπόθεσης. Εξαιτίας της καταστάσεως βρέθηκα αντιμέτωπη με τους δικούς μου, που συνήθισαν στα υψηλά επίπεδα απόδοσης και ξέχασαν τι σημαίνει ανθρώπινα όρια. Όταν απέκτησα σχέση κατηγόρησαν το πρόβλημά μου ως αποτέλεσμά της και έκαναν τα πάντα να την τερματίσουν. Δυστυχώς τα κατάφεραν. Το ίδιο και τη δεύτερη.
Πέρα αυτών μια σειρά από κακές γλώσσες (συγγενών και μη) τραγικοποίησαν το θέμα με αποτέλεσμα να είμαι σήμερα το μαύρο πρόβατο μιας οικογένειας που δε νιώθω ότι έχω πια. Η ταμπέλα \"αποτυχία\" έχει επίσημα κολλήσει πάνω μου. Και η κατηφόρα δε σταματά.
Τα συμπτώματα κατάθλιψης είναι πλέον ορατά σε εμένα, αρχίζω να μη τα ελέγχω. Πέρασα από τη φάση του να κλαίω, να τριγυρίζω μόνη στους δρόμους, να μην έχω σε ποιον να μιλήσω και να με καταλάβει. ʼρχισα να βλέπω εφιάλτες, να νιώθω έντονη σωματική αδυναμία, να σκέφτομαι πράγματα που δε θέλω να γράψω καν.
Ο εγκέφαλος είναι ένα πολύ ευθραυστο μηχάνημα. Τόσο καιρό στην ιατρική κάτι ξέρω. Μια μικρή διαταραχή στη λεπτή ισορροπία τόσων ορμονών που ελέγχουν τη συναισθηματική μας κατάσταση και τα αποτελέσματα είναι ανεξέλεγκτα. Δε θέλω να φθάσω σε τέτοιο σημείο. Γι\'αυτό και τώρα είμαι εδώ. Σας παρακαλώ, αν μπορείτε, βοηθήστε με.
ΥΓ: Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο. Απλά έγραψα τα πράγματα όπως ακριβώς τα σκέφτηκα. Ελπίζω να μη σας κουράσει η ανάγνωση. Εκ των προτέρων ευχαριστώ.