Επιλογή ψυχολόγου...λιγο βοήθεια.
Αποφάσισα να επισκεφτώ μια ψυχολόγο έτσι ώστε παράλληλα με τα φάρμακα που παίρνω να μπορέσω να γίνω καλύτερα.Έχω πανικούς με αγοραφοβία για 3 χρόνια όπως έχω ξαναπεί.Επειδή είναι πολύς ο καιρός και έχω απογοητευτεί,πραγματικά καίγομαι για μια λύση γιατι αυτή την στιγμή δεν μπορώ να δουλέψω.
Το θέμα είναι οτι ψάχνω για έναν άνθρωπο που πραγματικά ξέρει από πανικούς και αγοραφοβία.Και ομολογώ οτι την τρόμαξα λιγάκι όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο γιατί της είπα οτι δεν έχω καθόλου περιθώρια και είμαι σε απόγνωση.Κάτι που δέν είναι ψέμα βέβαια.
Επειδή αυτά τα 3 χρόνια έχω μάθει κάποια πράγματα πιστεύω πώς έχω καραμπινάτη αγοραφοβία.Δέν μπορώ να βγώ έξω με τα πόδια.Δέν μπορώ να μείνω σπίτι χωρίς παρέα,δέν μπορω να ταξιδέψω.Δέν έχω όμως κανένα πρόβλημα με ανοιχτούς χώρους ή πολλους ανθρώπους.Δηλαδή θα πάω σε ένα μαγαζί με πάρα πολύ κόσμο.Και εδώ έρχεται και η διαφωνία μας.Μου λέει δεν έχεις αγοραφοβία.Κάτι που πραγματικά με τρέλανε.Πιστευει πως ο αγοραφοβικός απλά φοβάται τόν πολυ κόσμο.
Παρόλο που έχω πάει μονο δυο φορές και μου φαίνεται πραγματικά πολύ σοβαρή, το να μην ξέρει αυτή την κατάσταση με προβληματίζει λιγάκι.Επίσης δεν έχω πάρει καμία συμβουλή για να αρχίσω να περπατάω λιγάκι.Πχ πήγαινε απο δώ μέχρι την γωνία για αρχή κτλ.Καταλαβαίνετε πιστεύω.Επίσης απο ότι κατάλαβα δέν την βλέπω να σηκώνετε ώστε κάποια στιγμή να πάμε κάπου μαζί σαν άσκηση.Δέν ξέρω πώς γίνετε αλλα πιστεύω στην αγοραφοβία ο θεραπευτής πρέπει να σε παίρνει να πηγαίνετε σύντομες βόλτες ώστε να σε βοηθήσει στο πρόβλημα σου.
Και ένα τελευταίο είναι οτι έχω μια φοβία μήπως τρελαθώ.Δέν μου είπε απολύτος τίποτα για αυτό και τις δυο φορές παρα μόνο όταν την ρώτησα μου είπε οτι "περίμενα να μου το ρωτήσεις και οκ δέν έχεις τπτ και δεν θα πάθεις τπτ κτλ".Ειλικρινά νόμιζα οτι θα αρχίσουμε με το να με καθησυχάσει οτι οκ δεν τρελαίνεσαι απο αυτό κτλ κτλ.
Για να μήν σας κουράζω τι νομίζετε οτι πρέπει να κάνω;Ειλικρινά δέν έχω καθόλου χρόνο για χάσιμο.