Quote:
Originally posted by RainAndWind
Βρισκόμαστε σε ένα forum που θέλω να πιστεύω πως κάτι γνωρίζουνε τα μέλη του για το τι εστί ρατσισμός.Πολλοί τον έχουν ζήσει στο πετσί τους,είτε σε μέλη του οικογενειακού,φιλικού τους περιβάλλοντος.
Παρολαυτά έπεσα αρκετές φορές πάνω σε υποτιμητικά σχόλια για την σεξουαλική ταυτότητα ενός μέλους.Κοινωνικές ομάδες όπως αυτή των ψυχικά ασθενών και όσων ενδιαφέρονται για την ίση μεταχείρισή τους από την κοινωνία και την πολιτεία,θα έπρεπε να δείχνουν την ίδια ευαισθησία και σε άλλες κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν παρόμοιους διαχωρισμούς και δίνουν ανάλογες μάχες για προάσπιση των αυτονόητων.Του σεβασμού και της αποδοχής του διαφορετικού.
Επιλεκτική μάχη απέναντι στο ρατσισμό είναι υποκριτική.Γιατί λοιπόν αφήνονται τέτοιες συμπεριφορές να περνάνε ανώδυνα,χωρίς να καυτηριάζονται από τα υπόλοιπα μέλη;
Η σιωπή είναι ενοχή.Η σιωπή είναι στρουθοκαμηλισμός.Η σιωπή είναι το βόλεμα,η εύκολη λύση,το λαγούμι μας.Είναι σύμπτωμα μιας κοινωνίας που έμαθε να χωρίζει τους ανθρώπους σε ανώτερους και κατώτερους.Αποτελεί την εξουσιαστικής φύσης επιβολή προτύπων της εκάστοτε πλειοψηφίας.
Eλπίζω κάποιες νοοτροπίες να εκλείψουν.Αλλά θα υφίστανται όσο το βουλώνουμε,όσο κλείνουμε τα μάτια και όσο αδιαφορούμε.Όσο θεωρούμε πως δεν μας αφορά παρά μόνο η δική μας καμπούρα...
Θέλω να απευθυνθώ σε όσους πέταξαν τα υπονοoύμενα.
Και θέλω να μου απαντήσουν εδώ.Και θέλω να απαντήσουν και όσοι ως τώρα δε σχολίασαν τέτοιες κατάπτυστες,κραυγαλέες και τραμπούκικες συμπεριφορές.
Eτεροφυλόφιλε/η,το ότι ανήκεις σε συγκεκριμένη πλειοψηφία,δε σε κάνει κάτι ξεχωριστό.Δεν σου προσδίδει κάποια ιδιαίτερη αξία η υπαγωγή σου σε μία πληθυσμιακή ομάδα.Δε φαίνεσαι να το κατανοείς,νομίζεις πως υπερέχεις.Αισθάνεσαι τιμή και γόητρο,για κάτι που δεν σου προσδίδει ούτε τιμή ούτε γόητρο.Αισθάνεσαι δυνατός για κάτι που από το οποίο αντλούν υποτιθέμενη δύναμη οι πλέον αδύναμοι.Οι πιο φοβικοί.
Και όσοι επιλέγουν να στηρίζουν την πλάνη σου,είναι το ίδιο φοβικοί.Το ίδιο ρατσιστές,με την άλλη πλευρά του ρατσισμού,την πλευρά της ουδετερότητας.Την επιλογή της αυτοφίμωσης και της αδράνειας.Της μη-αντίδρασης,που είναι κι αυτή δειλία.
Αρχικα διαβαζοντας το μηνυμα σου, καταλαβα οτι αναφερεσαι σε συγκεκριμενο μηνυμα, κατι που παρατηρησες στο φορουμ αυτο. Νιωθω πώς το φορουμ αυτο, δεν διαφερει καθολου απο την εκει εξω κοινωνια. Ο καθενας μας ειναι κομματι της, ο καθενας μας φερει χαρακτηριστικα της.