Παραβατική Συμπεριφορά ???
Καλησπέρα σας !!!
Ο υιός μου είναι 17 ετών, πηγαίνει στην Α΄λυκείου, διότι έμεινε στην ίδια τάξη.
Αλλάξαμε σχολείο, από Γενικό Λύκειο σε ΕΠΑΛ, με την ελπίδα να τον βοηθήσουμε με την αφαίρεση μαθημάτων που είχε ιδιαίτερα προβλήματα.
Η προσπάθειες μας, δεν μπορώ να πω ότι στέφθηκαν με καρπούς αφού η ίδια κατάσταση συνεχίζεται και στο ΕΠΑΛ.
Μολονότι το παραπάνω μας στεναχωρεί (και τους δυο γονείς), το αντιμετωπίζουμε χωρίς τιμωρίες αλλά με αρκτή συζήτηση (θέλω να πιστεύω σε ικανοποιητικό επίπεδο).
Μολονότι όπως είπα δεν είνα καλός μαθητής, στο σχολείο πάντα μας έλεγαν πως είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, ευγενικός, και ήρεμος.
Εϊναι ένα παιδί αρκετά κοινωνικό, με συντροφιές, και τελευταία με μια μικρή δόση ωραιοπάθειας που προέκυψε μετά από την φάση των μαύρων ρούχων και του ροκ.
Ο λόγος που απευθύνομαι σε σας, αν και έγραψα ελάχιστα πράγματα, είναι πως τον τελευταίο καιρό η συμπεριφορά του είναι άσχημη.
Γείτονες μας ενημέρωσαν πως τον είδαν στο μπαλκόνι να πετάει χαρτιά κάτω, να πετάει κουτιά αναψυκτικών, ενώ τον υποψιάζονται (αφού για τα πρώτα τον είδαν) να είναι ο "δράστης" σε αβγά που βρήκαν στις βιτρίνες κάποιων καταστημάτων.
Τα παραπάνω μας έχουν προκαλέσει τρομερό σοκ, και δεν γνωρίζουμε πως πρέπει να το δούμε όλο αυτό, ή άν ακόμη πρέπει να συμβουλευτούμε κάποιον ψυχολόγο.
Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε, φυσικά δεν ξέρω αν και το παιδί είναι, αλλά μέχρι να βρούμε άκρη, θα ήθελα τη βοήθειά σας.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας, και την κατανόση.