Θέλω να βοηθήσω αλλά......πως;;;
Καλημέρα! Ελπίζω να μπορείτε να με βοηθήσετε. Είμαι 28 χρονών παντρεμένη εδώ και 2 χρόνια με ένα άνθρωπο που αγαπώ και εκτιμώ πολύ! Είμαστε μαζί συνολικά 7 χρόνια. Τα 7 αυτά χρόνια ήταν και για τους δυο μας πολύ ευτυχισμένα! Εγώ είμαι πολύ συναισθηματικός άνθρωπος, ο σύζυγος είναι λίγο πιο συγκρατημένος (γενικά σαν άτομο). Έχει περάσει πολύ δύσκολα παιδικά και εφηβικά χρόνια και πραγματικά αισθανόμουν πολύ περήφανη που διαχειριζόταν όλες αυτές τις παλιές υποθέσεις τόσο καλά και δεν άφηνε να επηρεάσουν τη σχέση μας και την τωρινή του ζωή. Πριν από 1 χρόνο περίπου αρχίσαμε αναζήτηση σπιτιού, δανείου,κτλ. Η διαδικασία μας προκάλεσε ψυχολογική πίεση και άρχισα να βλέπω οτι ο σύζυγος δεν ήταν και πολύ καλά! Η αλήθεια είναι οτι έχω κι εγώ ένα μερίδιο ευθύνης, αφού έχω υπάρξει αρκετές φορές πιεστική και απαιτητική...Μετά από αρκετές \"σκοτεινές στιγμές\" και για τους δυο μας, αλλά κυρίως για αυτόν (με καβγάδες, απογοητεύσεις, ανησυχία, φόβο...) και αφού διαπίστωσα ότι οι αμφιβολίες και οι φόβοι του προέρχονται από προσωπικά του παλιότερα βιώματα, του πρότεινα να επισκεφθεί έναν ψυχολόγο. Το αποφάσισε πριν λίγες μέρες και μου ανακοίνωσε οτι θα αρχίσει κάποιες συνεδρίες. Του είπα να κάνει ότι καταλαβαίνει, ότι θα κάνει καλό στην ψυχή του και πως εγώ είμαι μαζί του, αφού αυτό που έχει σημασία είναι να είναι καλά! Μου ζήτησε να σταματήσουμε την αναζήτηση σπιτιού, μιας και δεν μπορεί να πάρει μια τόσο σοβαρή απόφαση στην παρούσα φάση, και να κάνω υπομονή. Θέλω πολύ να τον βοηθήσω, αλλά δεν ξέρω πως;;; Αν φέρομαι σα να μη συμβαίνει τίποτα, πως θα αντιδράσει; Αν τον στηρίζω λέγοντάς του πόσο τον αγαπάω και ότι είμαι δίπλα του, έχω την εντύπωση ότι τον πιέζω ψυχολογικά και δεν το θέλω! Σκέφτηκα να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό κι εγώ για να με συμβουλεύσει πως να φερθώ. Είναι λάθος να μιλήσω με τον ψυχολόγο που επισκέπτεται και να τον ρωτήσω με ποιον τρόπο μπορώ να βοηθήσω κι εγώ το σύζυγο; Θέλω τόσο πολύ να βοηθήσω......τον αγαπάω βαθιά και πραγματικά πονάει η ψυχή μου όταν τον βλέπω να παιδεύεται έτσι!!!!