Αν και δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα με το αλκοόλ θα ήθελα νας σας παραθέσω τον προβληματισμό μου και να μπορείτε να λύσετε τις απορίες μου.
Όταν εμφάνισα τις πρώτες κρίσεις πανικού το καταφύγιο μου ήταν το αλκοόλ. Δυστυχώς δεν καταλάβαινα ότι επιδείνωνε την κατάσταση και προσπαθούσα να σβήσω με αυτό το άγχος.
Από το 2003 και μετά (λόγω παθολογικών προβλημάτων υγείας) σταμάτησα την κατάχρηση. Τώρα θα μπορούσα να πω ότι είμαι πότης του Σαββατόβραδου μιας και λόγω εργασίας αποφεύγω να πίνω στην διάρκεια της εβδομάδας.
Έχω παρατηρήσει ότι όταν πίνω (έστω και μικρές ποσότητες) το επόμενο πρωί σηκώνομαι με ένα έντονο αίσθημα θλίψης. Είμαι πεσμένος και απαιτείται ώρα για να συνέλθω. Έχω την εντύπωση ότι τα συμπτώματα επιδεινώνονται όταν διανύω περίοδο έντονου άγχους. Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος;
Τους τελευταίους δύο μήνες παρατήρησα κάτι άλλο πρωτόγνωρο. Δύο φορές ήπια αρκετά πάνω από το συνηθισμένο. Την επόμενη ημέρα δεν θυμώμουν τι συζητούσα με την παρέα κατά τη διάρκεια της εξόδου.
Αυτό το Σάββατο μετά την κατανάλωση 2 1/2 ποτηριών μπύρας (των 500 ml) και ενώ έφτασα νηφάλιος (και σχετικά νωρίς στο σπίτι) την επόμενη είχα κάποια κενά μνήμης ως προς κάποια σημεία της συζήτησης.
Να σημειώσω ότι και τώρα διανύω φάσεις άγχους και πίεσης.
Ποιά η άποψη σας για τα παραπάνω; Έχετε παρόμοια εμπειρία;