Quote:
Originally posted by RainAndWind
DG,δε νομίζω πως το να αποφεύγεις τις συναναστροφές με τους ανθρώπους που αγαπάς είναι η λύση.Η Γιώτα τους αγαπάει.Και αυτοί την αγαπούν,αλλά το πιθανότερο είναι να μην δίνουν σημασία στις ανάγκες της,καθώς η ίδια δεν τις έχει διεκδικήσει με αποτελεσματικό,καθαρό τρόπο.
Επειδή την έχω διαβάσει λίγο περισσότερο, έχω την εντύπωση πως το να προσπαθήσει ξανά να κάνει αυτό που προτεινες, να συζητήσει δηλαδή μαζί με τον άνδρα και τον γιο της ώστε να διεκδικήσει το δικαίωμα της στον σεβασμό, θα είναι άλλη μια απόπειρα που θα πέσει στο κενό και θα της επιφέρει περισσότερο πόνο και απογοήτευση αντί για το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Δεν νομίζω να υπάρχει ούτε νόημα ούτε κάποια ικανοποίηση στο να οδηγείς τον εαυτό σου να χτυπάει σε συναισθηματικό μπλόκο ξανά και ξανά, και δεν το θεωρώ καθόλου \"κακό\" αν 2 μέλη οικογενειας δεν τα πάνε καλά και συμφωνούν ότι είναι πλέον ασύμβατοι. Δεν είπα να μην μιλάνε ο ένας στον άλλον, είπα όμως ότι οι πολλές συναναστροφές δημιουργούν και πολλές τριβές, και η Γιώτα οφείλει πλέον να προστατέψει τον εαυτό της από ανεπιθύμητες διενέξεις, διότι από ένα σημείο και μετά θεωρείται και τάση μαζοχισμού να επιμένεις για κάτι που χρονια τώρα δεν έχει αλλάξει. Συμφωνώ ότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία αλλα κάποια στιγμή πεθαίνει και αυτή, και της αξίζει τουλάχιστον μια καθωσπρέπει ταφή.