να φύγω ή να μείνω;ή: ευθύνη
καλησπέρα σας
η σχέση που δημιούργησα πριν από μερικούς μήνες με μια κοπέλα, άρχισε να έχει πολλά προβλήματα, μετά από τον πρώτο κιόλας μήνα. Είμαι βέβαιη πως η φίλη μου- εξαιτίας τραυμάτων και στάσης απέναντι σε αυτά- δεν μπορεί να σχετιστεί. Εγώ δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένη από τη σχέση αλλά - σαν να πολεμώ με την παντοδυναμία μου- πιστεύω πως μπορώ....να την πείσω να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία ώστε να γίνει καλά και ώστε να...σχετιστεί μαζί μου. Η ίδια δεν μου απευθύνει κανένα ρητό αίτημα...αλλά πολλά άρρητα και..χειριστικά. Το πρόβλημά μου είναι πως μοιάζει σαν να θέλω να την βοηθήσω χωρίς να θέλει να βοηθηθεί. Σαν να μένω αιτιολογώντας ώστε να δικαιολογήσω. Σαν να μην μπορώ να θυμώσω. Σαν να μην μπορώ να φύγω. Σαν να αρνούμαι να " αποκαλύψω" μέσα μου αλλά και στη σχέση, την αναπηρία της...Είναι σαν να απειλείται από την αγάπη, την εγγύτητα και την προσήλωση.Και όταν πάει αυτό να εγκατασταθεί το καταστρέφει με θυμό ή απόσυρση. Επιπλέον, όταν εγώ απομακρύνομαι αποκαλύπτοντας το αδιέξοδο σχήμα, αυτή με ξανακαλεί- με ..αποπλανεί θα λέγαμε- κι εγώ ξαναελπίζω, επιστρέφω και επαναλαμβάνεται το ίδιο.
ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει αλλά δεν μπορώ να κάνω αυτό που πρέπει. να φύγω οριστικά. Διότι ενοχοποιούμαι πολύ. και λέω μήπως; μήπως να προσπαθούσα κι άλλο;
Το ρήμα του παντοδύναμου δεν είναι το " μπορώ" αλλά το αντέχω. Τί άλλο πρέπει να γίνει για να πάψω να..αντέχω;
( σκέψεις για αρχή άτακτες) σας ευχαριστώ.