Tελικα το αγχος "φευγει" η επανερχεται????
Γεια σας και χρονια πολλα και κυριως ΚΑΛΑ!
Οπως εχω γραψει και σε αλλο topic, ειχα μια μικρη καταθληψη η οποια τωρα ειναι παρελθον, και πολλες φοβιες κυριως με θεματα ιατρικα κλπ.
Εφυγαν και αυτες με θεραπεια (entact αρχικα, effexor μετα). Σε γενικες γραμμες ειμαι καλα, αν οχι τελεια, σε πολυ καλυτερη κατασταση απ'οτι ημουν πριν μεριους μηνες.
Ομως εχω ενα προβλημα, και δεν ξερω αν καποιος απο εσας ειχε η εχει το ιδιο....
Τον τελευταιο καιρο (2 μηνες), τις περισσοτερες ημερες ειμαι μια χαρα. Ευχαριστημενος, κανω παρεα με φιλους, ασχολουμαι με τα hobby μου κλπ. Και εκει που περναει καμμια εβδομαδα χωρις κανενα απολυτως προβλημα, ξυπναω ενα πρωι και το αγχος (ανεξηγητο και χωρις καμμια αιτια) με κυριευει και αρχιζει αυτος ο φαυλος κυκλος, οπου αγχος, σωματικα ξεσπασματα (ιδρωτας, μουδιασματα κλπ) κανουν τον κυκλο τους και αλληλοτροφοδοτουνται. Οποτε περνω ενα xanax για να ησυχασω. Αυτο κραταει καμμια 0 δυο μερες, και μετα επανερχομαι στα φυσιολογικα μου. Τι σκεψεις μου προκαλουν τον φοβο μου και το αγχος? Κυριως "μην ξαναγυρισω σε αυτα που βιωνα πριν απο μερικους μηνες, μην τρελλαθω, κλπ".
Σκεπτομαι θετικα, τις περισσοτερες φορες, και βαζω την λογικη να επιβληθει και λεω "αφου εισαι καλα και ολα αυτα ειναι σκεψεις, μην δινεις σημασια" ηρεμω καπως. Η ερωτηση μου ειναι, εχει κανεις το ιδιο προβλημα? Ειναι πιθανο να φυγουν τελικα αυτες οι αρνητικες σκεψεις?