Αφηρημένες & κρυφές σκέψεις - εξομολογήσεις ενός ημι-μοντέρνου & ημι-καθιστού Νεάντρενταλ
Ο δεκάλογος της ειλικρίνειας (Top Ten των απόψεων που με απασχόλησαν)
10. Αδιαφορία -
Μερικές φορές καλύτερα να σιωπούμε όταν ακούμε κάτι περίεργο παρά να δίνουμε περισσότερη τροφή για σχόλια.
9. Αγάπη <> Μίσος
Από τις μοντέρνες θρησκείες ο Χριστιανισμός είναι η πιο ταπεινή και πιο ανθρώπινη από όλες. Υπάρχουν και θρησκείες που αφορούν το αντίθετο.
Συνοψίζω σε μία φράση την ορθόδοξη σοφία ως εξής: \"αγάπα τον πλησίον σου\" :)
Αυτό το είχα μάθει στο σχολείο. No comments~!
8. Ομαδικότητα [+/-]
Ομάδα και μάζα δεν είναι το ίδιο. Δυστυχώς σε μερικές χώρες η ευτυχία μέσα από μια ομάδα είναι δυσεύρετη. Χωρίς ομάδα χάνεται και το κίνητρο για παραγωγικότητα.
Η Νεαντρεντελική μου ειλικρίνεια πιστεύει πως η δημιουργία ομάδων είναι κοινός παρανομαστής της φυσικής ζωής που κρύβεται πίσω από τους μαζικούς συντελεστές.
7. Ευγένεια =)
Έλεγα πως στα χωριά οι γείτονες μιλάνε και καλημερίζονται και στην πόλη όχι. Κι όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Κάποιες φορές.....
6. Internet Wx3
Το μοντέρνο τεχνολογικό θαύμα είναι στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής. Κατάφερε να δημιουργήσει έναν υπερ-οργανισμό άνευ προηγουμένου.
5. Άνθρωπος ?
Μερικοί το έχουν φάει το μήλο τους και μιλιά δεν λένε να βάλουν μέσα. Κρίμα δεν είναι να λησμονούμε τους ανθρώπους που κρύβουμε μέσα μας :(
4. Μαγκιά.........
Δεν υπάρχουν μάγκες την σήμερον ημέρα. Το Internet τους έφαγε.
3. Σεξ XXX
Από όλα έχει ο μπαξές. Τι να πω και τι να πούμε... με κάποιο φετίχ την βρίσκει και ο καθένας.
2. Φιλία X
Παραλίγο να έρθει πρώτη επιλογή στις ημι-μοντερνό Νεαντρενταλικές προτιμήσεις μου :( Είναι δύσκολο πράγμα. Πολύ δύσκολο αλλά αξίζει και αν βρεθεί ακόμα καλύτερα.
1. Τέχνη & Επιστήμη
Δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει κάποιο βιβλίο για την τέχνη. Ούτε και θα μπορούσα ποτέ να δώσω έναν ορισμό εφόσον δεν γνωρίζω. Απλά μου αρέσει, με χαλαρώνει και αισθάνομαι πιο cool έτσι.
Η επιστήμη αντιθέτως γυμνάζει την σκέψη. Καλή και η μελέτη τι να κάνουμε.. και τα δύο χρειάζονται για να λεγόμαστε μοντέρνοι και ολοκληρωμένοι Νεαντρεντάλοι :)