Στην οικογένεια μου όλοι είναι αγχωμένοι και μεταδίδουν το άγχος και σε μας τα παιδιά. Εντωμεταξύ εγώ δεν έχω ακόμη την δυνατότητα να μείνω μόνη μου και αντιμετωπίζω τεράστιο πρόβλημα στρες.Έχω παρατηρήσει αλλαγές σε μένα λόγω αυτού του γεγονότος.
Στην οικογένεια μου όλοι είναι αγχωμένοι και μεταδίδουν το άγχος και σε μας τα παιδιά. Εντωμεταξύ εγώ δεν έχω ακόμη την δυνατότητα να μείνω μόνη μου και αντιμετωπίζω τεράστιο πρόβλημα στρες.Έχω παρατηρήσει αλλαγές σε μένα λόγω αυτού του γεγονότος.
σιγουρα
τα ψυχολογικα μας προβληματα calin
δεν εμφανιζονται απο το πουθενα
εχουν βαση
και αυτη η βαση βρισκεται στα γονιδιακα η περιβαλλοντικα ηπια η και εντονα προβληματα που υποβοσκουν και εκκολαπτονται στο περιβαλλον στο οποιο εκκολαφθηκαμε και εμεις
αλλωστε ποιοι ειμαστε εμεις
ποιο το περιβαλλον
και ποια τα προβληματα μας.
θα βοηθουσε πολυ αυτα ολα να ηταν ξεχωριστες οντοτητες
αλλα δεν ειναι.
δεν ειμαστε μπουκαλια διπλα διπλα τοποθετημενα αλλα υπαρξεις που πλαθονται και πλαθουν καθημερινα μεσα και εξω απο ολα αυτα.
λες οτι σε ενοχλει που το εριβαλλον σου σου προκαλει στρεςς
αυτο σημαινει πως εκεινοι εμαθαν να λειτουργουν σε ενα επιπεδο στρες που εσενα δεν σε βοηθα να λειτουργησεις
σε πρωτη φαση λοιπον απεχθανεσαι αυτη την αισθηση του στρες που σου μεταδιδουν.
σε δευτερη φαση τι?
εσυ αποφασιζεις
α επισης το ιδιο προβλημα εχω και εγω
με ενοχλουν καποια πραγματα αλλα δεν γινεται να φυγω απο το σπιτι φετος
ελπιζω να βρω τον τροπο να αντιμετωπισω την ολη κατασταση
με εχει ριξει πολυ
προσπαθω
με μια μικρη δουλιτσα
με το να φευγω λιγο συχνα στη βιβλιοθηκη
με το να φευγω λιγο συχνα γενικως
να μην τους βλεπω συχνα
καποιες φορες πετυχαινει
εσυ calin?
και εγώ το ίδιο κάνω.
Πιστεύω πως καλο θα ήταν να το αναφέρατε με την πρωτη ευκαιρία στους γονείς σας...
Ηρεμα και χωρις εντασεις μολις αντιληφθειτε πως κατι που κανουν σας αγχώνει να πείτε απλά \"αυτό που κάνεις/λες με αγχώνει, μπορείς να μη το ξανακανεις γιατι μου δημιουργει πρόβλημα?\"
Σίγουρα πιστευω πως δεν το κανουν επιτηδες...
Στην αλήθεια δεν απομακρύνεσαι ποτέ. Είναι εξάρτηση. Όσο μακριά από το \"νοσηρό\" περιβάλλον κι αν πας αυτό είναι εκεί, ένας βυθός που σε καλεί, μια πληγή που κακοφόρμίζει, μαγνήτης που σε έλκει. Διόρθωσε τον εαυτό σου, παρηγόρησέ τον, μάθε να κολυμπάς, να πετάς, να γιατρέβεσαι, να αποφορτίζεσαι και τότε ό,τι πριν σου προκαλούσε στρες τώρα θα έχεις τη δύναμη να βοηθάς και την πηγή αυτού του άγχους.
[quote]Originally posted by narnia
Στην αλήθεια δεν απομακρύνεσαι ποτέ. Είναι εξάρτηση. Όσο μακριά από το \"νοσηρό\" περιβάλλον κι αν πας αυτό είναι εκεί, ένας βυθός που σε καλεί, μια πληγή που κακοφόρμίζει, μαγνήτης που σε έλκει. Διόρθωσε τον εαυτό σου, παρηγόρησέ τον, μάθε να κολυμπάς, να πετάς, να γιατρέβεσαι, να αποφορτίζεσαι και τότε ό,τι πριν σου προκαλούσε στρες τώρα θα έχεις τη δύναμη να βοηθάς και την πηγή αυτού του άγχους. [/qu
+++++++
και πως το κάνεις αν ο χαρακτήρας σου επηρεάζεται από το περιβάλλον; το οποίο μπορεί να σε ενοχλεί;
kai ego epireazomai poli apo to perivallon mou kai me ftheirei psixika.prospatho na vro ti lisi.