Φοβίες για διάφορες καταστάσεις
Καλησπέρα σε όλους
Με πήρε καιρό μέχρι να βρω την δύναμη να γράψω για το πρόβλημά μου που με ταλαιπωρεί πολύ μέσα μου.
Έχω διάφορες φοβίες.
Από μικρό κοριτσάκι θυμάμαι να τρέμω τον θάνατο. Συγκεκριμένα όταν έπεφτα για ύπνο μου ερχότανε ξαφνικά στο μυαλό μου, πως όταν θα πεθάνω δεν θα υπάρχει τίποτα μετά και με έπιανε ταχυκαρδία και έχανα και τον ύπνο μου. Όταν επιτέλους με έπιανε, ήτανε ένας ύπνος γεμάτος ταραχή. Με τα χρόνια η φοβία αυτή καταλαβαίνω ότι επιδεινώνεται. Ειδικά από τότε που έχασα τον μπαμπά μου. Τυχαίνει να πέφτω για ύπνο και επειδή μου έρχεται ή σκέψη αυτή με πιάνει ταραχή και σηκώνομαι για να ηρεμήσω. Τώρα με βασανίζει ακόμα και αυτό, πως γίνεται να μην υπάρχει ο μπαμπάς μου… και φυσικά αυξήθηκε η ανησυχία μου για τους δικούς μου ανθρώπους.
Άλλη φοβία που έχω, δεν μπορώ να βλέπω στην τηλεόραση φυλακές, με πιάνει τρόμος. Δεν μπορώ όμως να το εξηγήσω. Μήπως έχει να κάνει από την μικρή ηλικία; Επειδή μου έλεγε ο μπαμπάς μου ότι π.χ. αν δεν φας όλο το φαΐ θα έρθει να σε πάρει η αστυνομία; Δεν ξέρω ψάχνομαι!
Άλλη φοβία και οργή μαζί, όταν βλέπω και ακούω στην τηλεόραση για βιασμό. Τελευταία έτυχε να δω μια ταινία με βιασμό (πέτυχα την σκηνή τυχαία κάνοντας ζάμπινγκ) και είχα ταραχτεί τόσο, είχα νιώσει και τόση οργή που έπρεπε να σηκωθώ (ενώ είχα ξαπλώσει) και να εκτονωθώ με γυμναστική. Ξάπλωσα πάλι μόλις άρχισα να ηρεμώ.
Και μια τελευταία φοβία, μην τυχόν και με απαγάγουνε βγαίνοντας από το σπίτι. Αυτή μου η φοβία «ξύπνησε» με αυτά που ακούγονται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.
Αυτά σε γενικές γραμμές για τις φοβίες μου, που με κάνουνε να χάνω την ηρεμία μου μέσα μου συχνά :0(:0(:0(