Quote:
Originally posted by panos-Kreta
Αγαπητοι φιλοι και φιλες γεια σας εχω πολους μηνες να γραψω στο φορουμ.Ο χαμος του γυιου μου ανοιξε τεραστια πληγη στην οικογενεια και σε μενα προσωπικα .Ηθελα να σας πω δυο-λεξεις : Οταν ενας ξυλοκοπος προσπαθει να ριξει ενα δεντρο ,με το τσακουρι , δεν το κτυπαει απο μια πλευρα αλλα απο πολλες ,γυρω -γυρω το κορμο .Ετσι πρεπει να γινεται και με τη καταπολεμηση της νοσου και τη πορεια προς το φως και την ιαση.Ας μη μενουμε μονο στα φαρμακα και τη ψυχαναλυση-οσοι τα χρησιμοποιουν-αλλα να ανοιξουμε τα ματια και τη καρδια μας στη κοινωνια. στους γυρω μας .Να ξεφυγουμε απο την απομονωση. Υπαρχουν απειροι συλλογοι που μπορει κανεις να ασχοληθει (ορειβατικοι,οικολογικοι, εθελοντικοι κ,λ,π) με το διαδικτυο ειναι ευκολο να βρουμε κατι που μας ενδιαφερει.Δεν ωφελει η ανακυκλωση στα ιδια και στα ιδια σαν το σκυλο που κυνηγαει την ουρα του.
Ο ξυλοκοπος πριν κοψει το δεντρο ακονιζει το τσεκουρι του .Το τσεκουρι μας ειναι το μυαλο μας και το σωμα μας. Δεντρο ειναι το προβλημα μας . Ας τα γυμνασουμε οπως μπορουμε.
Η προσφορα εθελοντικου εργου στη κοινωνια ,στο διπλανο μας , θα μας δωσει τη δυνατοτητα να μετατοπισουμε το κεντρο της προσοχης μας απο τον \"εαυτουλη¨ και να εισπραξουμε ανταμοιβη που δεν τη φαντζομαστε. Τελος το να ερθουμε σε επαφη με τα προβληματα των ανθρωπων που υπαρχουν διπλα μας μπορει να μας κανει να πουμε¨:\"Λυπομουν που δεν ειχα παπουτσια μεχρι που ειδα καποιον που δεν ειχε ποδια,\"
Ειχα αναγκη να μοιραστω μια-δυο σκεψεις μου μαζυ σας.Προσευχομαι για ολους σας με το τροπο μαυ......