σημερα γιορταζουν οι ερωτευμενοι. Χρονια μας πολλα.
ερωτας ειναι να ξυπνας το πρωι και να σκεφτεσαι τους αγαπημενους σου. ερωτας ειναι να αισθενσαι πως σε αγαπανε και οταν βραδυαζει να μην νιωθεις μοναξια.
εχω ξεχασει καποια απο τα συσταστικα του ερωτα καθοτι πλεον για να μπορω να νιωθω πως εχω συντροφια προυποθετει να ειμαι σε πραγματικο χρονο με τον ανθρωπο μου η τους κοντινους μου ανθρωπους.
για μενα η συγχρονες μερες των \"ερωτευμενων\" ειναι η ηττα της ψευδαισθησης, η ανακαλυψη της ματαιας ονειροπολησης, ο χρονος που λιγοστευει για να τον ξοδευουμε σε ονειρα, και η με διαφορα νικη της ολιγαρχιας της απολυτοτητας, της κοινης αληθειας που μας μεταπλαθει σε λογιστικα ερμαια των αναγκων της επιβ ιωσης, κοινωνικης, οικονομικης και ζωτικης.
καθοτι στην πραγματικοτητα οι ερωτευμενοι ειναι οι ανθρωποι που ζουν πιο μονοι, μεσα στον δικο τους κοσμο και μεσα στην μοναξια τους, απο τους λογικους.
καποτε ειχα να μου θυμιζω πως υπηρξα και εγω ερωτευμενος με τα αυστηρα κριτηρια του τι εστι ερωτευμενος δηλαδη ερωτας για τον συνανθρωπο, για το υπολοιπο ημιση βασικα, και την ολοκληρωση που φερει ο ερωτας στην προσωπικοτητα μας.
ισως τωρα να μην υποκειμε στα αυστηρα κριτηρια του καθαρου ερωτα, εκανα ενα βημα προς την πραγματικοτητα, αυτο που ειναι ομολογουμενως και κοινως αποδεκτο δηλαδη, οτι ο ερωτας ειναι ο καθρεπτης των πιο επιθυμητων κομματιων του εαυτου. στην ουσια ο αληθινα ερωτευμενος δεν το βλεπει αυτο γιατι θεωρει τον ερωτα του ατοφιο, πως τον εισπρατει ο ανθρωπος του και οχι ο εαυτος του.
χρονια πολλα λοιπον στους ερωτευμενους, παραδοσιακους και συγχρονους.
καλημερα