Quote:
Originally posted by ioli
Αrsi καλησπερα,
και σε ευχαριστω πολυ που απαντησες.
Σκεφτομαι πολυ συχνα πως ξεκινησα με την ψυχολογο αυτη, πως ηταν η συμπεριφορα μου απεναντι στην σχεση μας, η συμπεριφορα της απεναντι μου ωστε να βρω τι εχει γινει και ποιο ειναι το σημειο που με κανει να ενοχλουμαι περισσοτερο.
Το γεγονος οτι μπηκα με επιφυλακτικοτητα εξ αρχης και οτι μου χρειαζεται χρονος να εμπιστευθω, φοβαμαι πως ειναι ο λογος που νιωθουμε (η νιωθω?) ετσι.
Αλλα οταν κουβαλας μαζι σου διαφορα θεματα,δεν μπορεις να τα εμπιστευθεις ευκολα.
Εξ\'αλλου αυτος ηταν και ο λογος που πηγα.
Ιόλη μου,μην ψάχνεις να βρεις που κι αν έφταιξες.Ξέρεις κάποιες φορές δεν κολάμε με κάποιους ανθρώπους ή και συγκεκριμένα θεραπευτές,δε νιώθουμε άνετα,καλά.Πάρε για παράδειγμα τη δεύτερη νιώθεις όπως με την πρώτη?Τα ίδια θέματα κουβαλάς αλλά νιώθεις διαφορετικά.Άλλωστε δεν είσαι μόνη σ\'αυτό.Γίνεται αλληλεπίδραση.
Και επίσης εδώ μιλάς για ειρωνεία,επικριτικότητα και άμεση κατεύθυνση αυτά είναι αρνητικά ούτως ή άλλως κ δεν έχουν να κάνουν με τα θέματά σου.Άλλωστε γι\'αυτό πάμε σε ψυχολόγο επειδή έχουμε θέματα και για να αισθανθούμε ασφάλεια,ζεστό κλίμα ,εμπιστοσύνη κ ότι έχουμε έναν συνοδοιπόρο-βοηθό για να μπορέσουμε να απελευθερωθούμε ώστε να ρθούμε πιο κοντά με τον εαυτό μας.
Α και κάτι άλλο.Λες πως μπήκες στη διαδικασία με επιφυλακτικότητα,ωραία μετά από τόσο καιρό έφυγε η επιφυλακτικότητα ή μεγάλωσε?
Ισως το γεγονος οτι μου λεει να δω τα πραγματα θετικα (το λεει σε καποιον που εχει καταθλιψη συμφωνα με τεστ) και συνεχως αναρωτιεται γιατι δεν μπορω, θεωρωντας οτι εχω διακοπτη?
Αυτό μπορεί να στο λέει αδιάκοπα ο οποιοσδήποτε,δε θα χρειαζόταν να πας σε ψυχολόγο...γνωστότατο πως δεν έχουμε κουμπί κ εν τέλει αν κάποιος μας το λέει πρώτος είναι ο εαυτός μας,το θέμα είναι πως?όχι να σε πιέζει ή να νιώθεις ακόμα μια φορά αδύναμη που δεν είσαι έτοιμη να νιώσεις έτσι!
Τωρα με βαζεις σε σκεψεις και το γιατι μενω εκει.
Πολυ σωστα το χαρακτηρισες-μοιρασμα και το link ηταν αρκετα διαφωτιστικο.
Μετα απο την απαντηση σου, θα ξανασκεφτω την δικια μου, και την γεματη σιγουρια πορεια, του τι θα κανω.
Θα χαρω για οτιδηποτε αλλο πεις.
Πάντως σκέψου το.