ποιος είναι τελικά μπερδεμένος;
Ήμουν μαζί του για ένα χρόνο μόνο (όλες οι προγούμενες σχέσεις μου, διήρκησαν αρκετά χρόνια). Η σχέση μας είχε υπερβολική ένταση, υπερβολικό πάθος, υπερβολικά όλα...Ήταν η πρώτη φορά που ερωτευόμουν και το ίδιο έλεγε και αυτός, ότι κατάφερε ένας άνθρωπος στη ζωή του να τον κάνει να νιώσει ευτυχισμένο.
Με χώρισε την ημέρα που κλείναμε χρόνο και
ο λόγος είναι ότι δε μπορεί να βρει το βάρος του σαν άνθρωπος... Αισθάνεται μπερδεμένος με τη ζωή του, δεν έχει αποκατασταθεί επαγγελματικά και νιώθει ανώριμος να κάνει σχέση (αν και διανύει την τέταρτη δεκαετία της ζωής του). Ότι ενώ στην αρχή ένιωθε ότι θα κρατούσε για πάντα, μετά κατάλαβε ότι μόνος του πρέπει να μείνει για να μην μου μεταφέρει τα προβλήματά του. Προσπάθησα μάταια να τον πείσω ότι είμαι μαζί του και ότι θα κάνω τα πάντα να τον βοηθήσω, μετά προσπάθησα απλά να ξεχάσω...καταλαβαίνω ότι εάν κάποιος δεν θέλει να είναι μαζί μου, είναι δικαίωμά του. Όμως, ύστερα από 2 μήνες χωρίς καμία επικοινωνία μου λέει να συναντηθούμε, υποκύπτω και ξεκινάμε να βγαίνουμε και πάλι χωρίς να πρέπει να αναφέρω τίποτα για εμας...
Πέρασαν ήδη 6 μήνες και δεν άντεξα...τον ρώτησα εώς πότε θα με κρύβει πλέον από την οικογένειά του και του φίλους του και μου απάντησε ότι δε μπορεί να ζήσει μακριά μου, αλλά πρέπει να καταλάβω ότι δεν θα είμαστε ποτέ μαζί. Ότι θεμελιακά, ψυχολογικά δεν ταιριάζουμε. Βλέπει τη ζωή του να την περνά μόνος του ενώ εγώ θέλω να μοιράζομαι. Ξέρω ότι δεν μπορεί να αλλάξει, ότι όντως είναι ανώριμος για την ηλικία του, ότι δεν ταιριάζουμε όμως δε μπορώ να προχωρήσω στη ζωή μου. Πολλές φορές προσπάθησα να βγω με κάποιον άλλο, οι φίλοι μου λένε ότι μου ρούφαει όλη την ενέργεια, προσπάθησα να μην τον σκέφτομαι αλλά τον θέλω και δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι εγωίστρια;Είμαι θύμα; δεν ξέρω αλλά θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας, γιατί εγώ τελικά ίσως αισθάνομαι περισσότερο μπερδεμένη από εκείνον. Σας ευχαριστώ και λυπάμαι εάν σας κούρασα.