Προσπαθεια για ψυχολογικη ανοδο, μακρια απο καταθλιψη
Καλησπερα σε ολα τα μελη του φορουμ.
Πριν απο ενα χρονο περιπου (θα συμπληρωθει σε κανενα διμηνο) ειχα στειλει το πρωτο μου ποστ εδω, περιγραφοντας την ψυχολογικη μου κατασταση (καταθλιψη) η οποια οφειλοταν σε πολλους παραγοντες...αρχικα στο πανεπιστημιο το οποιο με εχει παρει πολυ απο κατω, και επειτα σε μια απιστευτη δυσκολια επικοινωνιας με τους δικους μου. Επειδη ειχε περισσοτερο βαρος στο τελευταιο, το ειχα βαλει στην ενοτητα Οικογενεια-σχεσεις-σεξουαλικοτητα αλλα τωρα εχουν αλλαξει αρκετα τα πραγματα επομενως το βαζω εδω....
Το καλοκαιρι, πηγα αρχικα σε ψυχοθεραπευτη και επειτα σε ψυχολογο...ο ψυχοθεραπευτης ηταν αυτος που με βοηθησε και με εκανε να δω τα πραγματα με πιο ομαλο τροπο, λεγοντας μου καποια πραγματα εξω απο τα δοντια πραγμα το οποιο το εκτιμησα. Η ψυχολογος δεν με βοηθησε γιατι απλα με αφηνε να μιλαω μονη μου και μου εκανε ερωτησεις χωρις να μου λεει κατι συγκεκριμενο επομενως μετα απο δυο-τρεις φορες δεν συνεχισα... εντωμεταξυ επιασα δουλεια παρτ ταιμ οπως ειχα υπολογισει και ξεκινησα ελπιζοντας οτι θα μου εδινε ενα παραπανω κινητρο να δω τα πραγματα πιο καλα...με τον καιρο αποδεικνυεται οτι δεν ειναι ετσι...προσπαθω να συγκεντρωθω αλλα δεν εχω το επιθυμητο αποτελεσμα...περασα και απο καποιες σχεσεις (δικης μου επιπολαιοτητας) οι οποιες μου ξεσκισαν περισσοτερο την ψυχολογια μου και λιγο πριν τα Χριστουγεννα, ειχα κανει πολυ μικρη προοδο οσον αφορα την συνεχιση των σπουδων μου στο πανεπιστημιο και τη δουλεια μου. Προς το τελος του χρονου και αρχες του καινουριου, γνωρισα εναν ανθρωπο αυτο που λεμε συντροφο με ολη τη σημασια της λεξεως. Εχουμε κλεισει δυο μηνες μαζι και ολα κυλουν πολυ ομορφα....(οσον αφορα το συναισθηματικο)....στα υπολοιπα, ομως εξακολουθω να παραμενω σε ενα μεγαλο βαθμο επιρρεπης στο τι λενε οι αλλοι, στο πως βλεπω τον εαυτο μου, και κυριως εξακολουθω να ειμαι χωρις σκοπο, χωρις κινητρο για να συνεχισω να παρω το πτυχιο...επισης πριν μερικες μερες, συνειδητοποιησα με τρομο, οτι εχω και κυκλοθυμια (πιθανον να λεγεται διπολικη διαταραχη) την οποια δεν μπορω να ελεγξω....επηρεαζομαι παρα μα παρα πολυ απο τα αρνητικα που μπορει να λεγονται, και επισης εχω την κακη συνηθεια επειδη καποιος εχει "περιεργη" (για τα πιστευω μου) συμπεριφορα, να νιωθω οτι εχω κανει καπου λαθος και να ειμαι ακομα χειροτερα....δεν καταλαβαινω γιατι καταληγω να σκεφτομαι ετσι και εκει που νομιζα οτι μπορω να το ελεγξω εν τελει συμβαινει το αντιθετο....προσπαθω να καταλαβω τα αιτια, προσπαθω να δω απο που προερχονται για να το πολεμησω, και προσπαθω να βρω και τροπους να το πολεμησω. Εν τελει καταληγω να ειμαι χειροτερα...εξακολουθω να δεχομαι ερωτησεις μπηχτες για το πτυχιο μου πραγμα το οποιο με φθειρει ακομα περισσοτερο, και τα καλα λογια δεν με αγγιζουν πλεον. Δεν μπορω να καταλαβω τι βρισκουν και μου λενε καποια "προτερηματα" πανω μου...νιωθω σαν να βγαζω μονη μου τα ματια μου και δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω...πριν καταφυγω παλι σε ψυχοθεραπευτη θα ηθελα την γνωμη σας...με εχει βοηθησει στο παρελθον (παρα τις μηδαμινες προοδους) ελπιζω οτι θα με βοηθησει και τωρα...
Σε γενικες γραμμες αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι οι εντατικες προσπαθειες που εχω κανει περιπου ενα χρονο τωρα, δεν εχουν ευωδωσει πολυ, γιατι εξακολουθω να εχω καταθλιψη (αν και δεν ξερω σε ποσο βαθμο)...αγχωνομαι για τα παντα, και απελπιζομαι για τα παντα....υπαρχουν καποιες βραδινες ωρες που εχω μια ανεξηγητη ευθυμια και πρωινα τα οποια απλα θελω να καθομαι σε μια γωνια και να κοιταω το κενο....
Εξακολουθει να μη με γεμιζει τιποτα, παρα μονο οι ωρες που περναω με το αγορι μου, με τον οποιο περναμε απιστευτα ομορφα, αλλα οταν γυρναω σπιτι, σε λιγο ξαναγυρναω στην προηγουμενη κατασταση...εξακολουθω να πιστευω οτι βρισκομαι κοντα στο ναδιρ...(πριν θεωρω οτι ειχα πιασει πατο...)
Ζητω τη βοηθεια σας και για κατι πιο συγκεκριμενο παρακαλω ρωτηστε με γιατι ειναι τοσα πολλα μεσα στο κεφαλι μου που μεσα απο συζητηση θα δωσω μια πιο καθορισμενη εικονα....
Ευχαριστω εκ των προτερων
Triella