Αρρυθμίες... εμπόδιο σε μια νέα αρχή?
Γεια σας, δεν ξερω αν γραφω στο καταλληλο θεμα, αλλα υποθετω πως ναι, αφου ειναι κατι που με απασχολει και με φοβιζει.
Κοντευει σχεδον ενας χρονος απο τοτε που μπηκα σε ενα πολυ ασχημο ψυχολογικο λουκι, περασα μια κολαση, νομιζα οτι η τρελλα ηταν μονοδρομος. Με τη βοηθεια του ψυχιατρου μου, των φαρμακων, των δικων μου ανθρωπων αλλα και τη δικη σας ανταποκριση στο θεμα μου, ειμαι πολυ καλυτερα.
Εκοψα τα φαρμακα εδω και καμποσο καιρο και προσπαθω με μικρα βηματακια να βελτιωσω την ποιοτητα της ζωης μου. Εκανα την αρχη με το θεμα της εμφανισης μου, μιας και τα παραπανω κιλα που ειχα παντα με στεναχωρουσαν. Και σιγα σιγα προσπαθω να βγαινω απο το σπιτι, αφου εχω ριζωσει κυριολεκτικα.
Κανω λοιπον διατροφη εδω και αρκετους μηνες, εχω χασει καποια κιλα και συνεχιζω ακαθεκτος, ειμαι αποφασισμενος πλεον σε αυτο το θεμα.
Ομως επειδη ειμαι και εντελως αγυμναστος θελω να ξεκινησω γυμναστηριο. Υπαρχει ομως ενα προβλημα..
Με πιανουν πολυ συχνα, σχεδον καθημερινα, αρρυθμιες.
Το ιστορικο εχει ως εξης:
Πριν πανω απο ενα χρονο με επιασε πρωτη φορα εντονη αρρυθμια που δεν σταματουσε και πηγα στο νοσοκομειο εντρομος. Μετα τις απαραιτητες εξετασεις (καρδιογραφημα και αιματολογικες) μου ειπαν οτι δεν φαινεται να εχω τιποτα.
Περασε αυτο και καναδυο μηνες μετα αρχισαν να με πιανουν συντομες αρρυθμιες πολυ συχνα, οταν υπηρχε σωματικη καταπονηση, εστω και λιγη, δηλαδη σε μια απλη ανηφορα, ή οταν ανεβαινα σκαλες, όταν ετρεχα λιγακι ή ακομα και στο σεξ..
Φοβηθηκα και πηγα και εκανα τριπλεξ καρδιας, το οποιο βγηκε καθαρο.
Καθως ομως επεμεναν τα συμπτωματα πηγα σε εναν καρδιολογο στη γειτονια μου, μου εκανε κι εκεινος καρδιογραφημα, με εστειλε εβγαλα και ακτινογραφια και μου ειπε κι αυτος οτι δεν εχω τιποτα, μου ειπε μονο να χασω κιλα και μου εδωσε καποια φαρμακα για την αρρυθμια, να τα παιρνω για κανενα 2μηνο.
Ενω οταν επαιρνα τα φαρμακα ειχαν σταματησει τα συμπτωματα, με ξαναπιασανε ξαφνικα καπου τον Αυγουστο εντονες αρρυθμιες για ενα 24ωρο. Τρομαξα γιατι ανα 1 λεπτο η καρδια μου φτερουγιζε και ενιωθα οτι θα μεινω στον τοπο. Πηγα παλι στο νοσοκομειο, παρολο που διαπιστωσαν τις αρρυθμιες, εκανα παλι εξετασεις αιματος, ακτινογραφιες, τιποτα. Δεν φαινοταν να εχει κατι η καρδια μου. Μου ειπαν κι εκει να χασω κιλα και να συνεχισω να παιρνω τα φαρμακα(Lopressor).
Mετα απο αρκετο διαστημα(παραπανω απο οτι μου ειχε συστησει ο καρδιολογος) και χωρις συμπτωματα, τα εκοψα και αυτα.
Πανε τωρα αρκετοι μηνες και να΄σου παλι εμφανιστηκαν. Αρρυθμιες οταν ανεβαινω σκαλες, ανηφορες, οταν τρεχω, και παρατηρησα οτι με πιανουν και οταν αγχωνομαι πολυ.
Το θεμα ειναι οτι θελω να αρχισω γυμναστηριο και φοβαμαι να το κανω, μη μεινω στον τοπο. Μηπως πρεπει να κανω κι αλλες εξετασεις? Holter πχ δεν εχω βαλει, μηπως πρεπει? Μηπως να ξαναπαω στον καρδιολογο? Δεν μου αρεσει η ιδεα να παιρνω φαρμακα για την αρρυθμια μια ζωη, οταν υποτιθεται κιολας οτι η καρδια μου ειναι υγειης..
Εχετε αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα? Και πως το χειριστηκατε? Μπορω απλα να παω γυμναστηριο και να αδιαφορω για τις αρρυθμιες? Φοβαμαι οτι θα παθω κατι! Οχι μονο στο γυμναστηριο, αλλα γενικοτερα. Τραγουδαω κιολας και πηγα σε προβα μετα απο παρα πολυ καιρο απουσιας λογω ψυχολογικων, και απο το αγχος με επιασε κι εκει.. αν με επιασε στην προβα τι θα κανω στο live? εδω το σκεφτομαι πια να κανω σεξ!
Mου τη σπαει που παει να καταλλαγιασει ενα προβλημα(βλεπε φοβιες και οσα εχω περασει) και να εμφανιζεται ενα αλλο. Αν και πιθανο να συνδεονται μεταξυ τους..
26 χρονων ειμαι, θα περασω το υπολοιπο της ζωης μου ετσι?
Συγγνωμη για το μεγαλο post, ελπιζω να μη σας κουρασα, ηθελα να ειμαι ακριβης, καθως και να ενημερωσω πως παω γενικα, μιας και ειχα πολυ καιρο να μπω.