ενα φορουμ μπορει και να βλαψει
Αν ειχα ανθρωπο που υποφερει απο ψυχολογικα προβληματα και τον αγαπουσα αληθινα, θα του ελεγα οτι ακριβως θα πως και σε ολους εσας παρακατω.
Θελω να συμβουλεψω ενα πραγμα ολα τα μελη του φορουμ, οπως ειμαι και εγω ενεργο μελος εδω και 1 μηνα (παρολη την εγγραφη μου πριν χρονια που ποτε δεν χρησιμποιησα). Εχω καταληξει πως το φορουμ σε πολλες περιπτωσεις κανει περισσοτερο κακο παρα καλο, και θελω να εκθεσω αυτες τις αποψεις μαζι σας γιατι σαν ψυχολογος ΠΡΕΠΕΙ να ειμαι ειλικρινης, σοβαρος και υπευθυνος απεναντι σε ασθενεις και ανθρωπους που υποφερουν. Ενα φορουμ ειναι ενα εργαλειο, το πως θα το χρησιμοποιησεις δειχνει το αποτελεσμα και την προαιρεση – το μαχαιρι κοβει τα σχοινια και το ψωμι, αλλα και πληγωνει.
Σεβομαι τον πονο και την απελπισια που οδηγει τον καθεναν να απευθυνεται σε φορουμ εναποθετωντας ομως τις ελπιδες για την ψυχικη του υγεια στα χερια αγνωστων με ψευδωνυμα, αλλα πρεπει να μαθουμε οτι κανεις δεν προκειται να βοηθησει τον ανθρωπο που υποφερει παρα μονο η διαπροσωπικη σχεση με τον γιατρο του. Μονο αυτη η σχεση και ο ιδιος ο θεραπων γιατρος ειναι ικανος να ξερει υπευθυνα τα παντα σχετικα με τη διαγνωση, μεθοδος θεραπειας, παρενεργειες φαρμακων, γενικες και ειδικες ερωτησεις του ανθρωπου που υποφερει. Πρεπει να θυμομαστε πως οσο υποστηρικτικη και ανακουφιστικη και αν ειναι μερικες φορες η επιδραση μερικων μελων του φορουμ (που παλευουν για το καλο), ειναι μοναχα ενα μεσο εξωτερικο και βοηθητικο για την θεραπεια η οποια θεραπεια αυτουσια συντελειται αποκλειστικα απο τον γιατρο.
Φοβαιμαι για τους ανθρωπους που αφηνουν τα τραυματα τους στα χερια αγνωστων (οσο καλη διαθεση και αν εχουν αυτοι) και οχι του γιατρου τους, γιατι παντα υπαρχουν οι καλοπροερετοι και οι κακοπροαιρετοι οι οποιοι τελευταιοι, αντι να ωθησουν υποστηρικτηκα τον ανθρωπο στην σωστη κατευθυνση (που ειναι η αναζητηση ειδικου για το θεμα του) δινουν επιφανειακες συμβουλες η συμβουλες βγαλμενες απο τον δικο τους πονο με τον οποιο παλευουνε, αλλοι μερικες φορες περιεργαζοντας η κοροιδευοντας ανθρωπους που υποφερουν, αυτο τουλαχιστον επεσε στην αντιληψη μου μερικες φορες. Αυτες οι συμβουλες μονο κακο κανουν γιατι αποκοπτουν τον ανθρωπο απο την αναζητηση της θεραπειας η οποια μονο απο τον γιατρο ερχεται.
Σας παρακαλω, οσοι αντιμετωπιζετε προβληματα ψυχολογικα, μην αναπαυτειτε οτι το φορουμ μπορει να λειτουργησει σαν κατι αλλο περα απο σκετη υποστηριξη, και απευθυνθειτε στον γιατρο σας για την θεραπεια σας το συντομοτερο δυνατον.
Στην ουσια προσπαθω να πω μονο ενα πραγμα: αν βασανιζεστε μην καθησετε στο φορουμ αλλα πατε απευθειας σε ειδικο, γιατι μονο εκει θα λυθει το προβλημα σας, στα φορουμ εκτιθεστε, εξαρταστε απο αυτο, και σπαταλατε απλα το χρονο σας.
Ευχομαι τωρα το Αγιο Πασχα η Παναγια να ειναι μαζι με ολους μας!
Υ.Γ. δεν εχω κατι προσωπικο εναντιον κανενος απο κανενα φορουμ, δεν γνωριζω απο τις λειτουργιες των φορουμ γενικα, εκφραζω απλα την επιστημονικη και προσωπικη αποψη μου.