Δεν ξέρω την ακριβή ονομασία του αλλα...
...το χω!
Λοιπόν είμαι νέα στο forum αλλά παλιά καραβάνα σε θέματα ψυχολογικής υγείας.
Ειμαι 30 ετών και στα 23 μου έπαθα πρώτη φορά κρίση πανικου. Δεν γνώριζα τι μπορεί να είναι αυτό και φοβόμουν πολύ για την υγεία μου. Μετά απο ένα διάστημα άρχισα να το ψάχνω και όταν κατάλαβα πως δεν κινδυνεύει η ζωή μου απο αυτό ηρέμησα αρκετά και άρχισα απο μόνη μου να ελέγχω σε σημαντικό σημείο τις κρίσεις. Δεν συμβουλεύτηκα κάποιον ειδικό για να είμαι ειλικρινής γιατί πίστευα πως όλοι δίνουν φάρμακα και δεν ήθελα να "μπλέξω" με χάπια κλπ.
Πριν απο 3 χρόνια συνέβη το εξής περιστατικό που πλέον αποτελεί τη μόνιμη φοβία μου. Είχα πιει λίγο παραπάνω και λόγω του ότι δεν είχα πάει για πολλές ώρες προς νερού μου, φεύγω απο το μαγαζί όπου ήμουν και στο δρόμο για το σπίτι αγχώθηκα ότι δεν θα προλάβω και μου φύγανε!!!!
Σοκαρίστηκα πάρα πολύ γιατί μου ήρθανε στο μυαλο οι καταστάσεις που ζούσαμε ως παιδιά στο δημοτικό που κατουριόμασταν πάνω μας και οι άλλοι γελούσανε μαζί μας.
Μετά απο αυτό το σκηνικό μου έχει αναπτυχθεί μια έντονη φόβία ότι αν δεν αδειάζω πολύ συχνά την κύστη μου, θα με πιάσει πανικός και θα τα κάνω πάνω μου πάλι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην πίνω ούτε μισό ποτό όταν βγαίνω έξω, στην δουλειά να μην πίνω ούτε ένα ποτήρι νερό ώστε να μην προκαλώ πιο συχνά το γέμισμα της κύστης και φυσικά όπου πηγαίνω να φροντίζω να εντοπίζω το wc για να μην έχουμε ατυχήματα.
Μια φίλη μου που έχει νευρολογική πάθηση είχε κάποια επεισόδια ακράτειας και όταν της εκμυστηρεύτηκα τη φοβία μου ορμώμενη απο αυτό που συνέβη σε εκείνη, μου είπε ότι όταν πίνουμε αλκοολ υπάρχει μια έντονη χαλάρωση και μερική απώλεια ελέγχου και ότι δεν θα το πάθαινα αυτό αν δεν είχα πιει. Δεν ξέρω αν έχει δίκιο ή αν μου το είπε για να με καθησυχάσει. Δεν ξέρω αν μία κρίση πανικού απο φόβο πιθανής απώλειας ούρων μπορεί να προκαλέσει όντως κάτι τέτοιο.
Το οξύμωρο όμως είναι το εξής: ότι όταν με πιάσει κάποιο τέτοιο άγχος και πάω στο wc σχεδόν πιέζομαι για να ουρήσω. Δηλαδή απο τη μία αναπτύσσω μια αίσθηση ότι πρέπει να πάω στην τουαλέτα και αρχίζω να αγχώνομαι κι απο την άλλη όταν βρεθώ στο wc μεσολαβούν κάποια αρκετά δευτερόλεπτα για την ούρηση
Θεωρώ ότι σας κούρασα λίγο με το μπλα-μπλα αλλά έπρεπε να περιγράψω με σαφήνεια όλο αυτό. Εχω ψάξει αρκετές φορές στο google στοιχεία γι αυτό,αλλά δεν έχω βρει τίποτα. Αισθανομαι ότι είμαι η μοναδική που το έχει. Στο forum αυτό βρήκα ένα topic για το ακριβώς αντίθετο απο αυτό που έχω.
Σας ευχαριστω για τον χρόνο σας και εύχομαι να έχω απαντήσεις! :-)