Φοβίες μέσα στη σχέση - υπαρχει λύση?
Κάθε πρόβλημα και κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικος αλλα πιστεύω πως σε γενικές γραμμες πολύ άνθρωποι θα έχουν έρθει σε θέση παρόμοια με τη δικιά μου.
Έχω σοβαρό πρόβλημα στην σχέση μου και βρίσκομαι σε αδιέξοδο. Η κοπέλα μου υποφέρει απο διάφορες φοβίες με άμεσο αντικτυπο πάνω μου και στην ίδια την σχέση μας.
Η χειρότερη εκφανση της φοβίας/ανασφάλειας που έχει είναι σε σχεση με τη συμπεριφορά που έχω απέναντι σε άλλες γυναίκες. Δέν θα μπώ σε λεπτομέριες αλλα είναι γεγονός πως το πρόβλημα που δημιουργείται είναι κάτι με το οποίο δεν μπορώ να ζήσω. Η συμπεριφορά της καταλήγει (οπως το βλέπω εγω, ή οποιοσδηποτε εξωτερικός παρατηρητής) σε ελλειψη εμπιστοσύνης/αγαπης και σεβασμού.
Μετά απο συζητήσεις που κάναμε μου είπε πως κάνει ψυχανάλυση και προσπαθεί να βοηθήσει τον εαυτό της (και οτι έχει δεί ήδη στον εαυτό της συμαντικά αποτελέσματα).
Εχουμε συζητήσει πολύ γύρω απο αυτό το θέμα, έχω κάνει πολλές προσπαθειες με προσωπικό κόστος (και δέν εννοω το χρηματικό) γιατι την αγαπάω. Αλλα δυστυχώς, δεν υπαρχει αποτελεσμα. Η κατάσταση μεταξύ μας χειροτερεύει μέρα με την μέρα.
Αυτό που θέλω να ξέρω είναι άν είναι δυνατό να απευθυνθώ σε κάποιον ψυχολόγο, να του αναφερω τις εμπειρίες μου, να του εξηγήσω το τι συμβαίνει ώστε να μπορώ να την βοηθήσω όπως πρέπει και όχι όπως νομίζω εγώ οτι είναι σωστο.
Είναι εφικτό κάτι τέτοιο? Ποιά είναι η προτιμότερη οδός που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος με το πρόβλημά μου?
Ευχαριστώ,