Κρίσεις, αυτοκτονικός ιδεασμός, απελπισία...
Γεια σας παιδιά. Πριν αρκετούς μήνες είχα γράψει για πρώτη φορά στο site. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις των πανος12345, Θεοφανία, krino, Orion, Polarjetstream. Χάθηκα για πολλούς μήνες...Για διάφορους λόγους... Κάποιες φορές έμπαινα στο σάιτ και ξαναδιάβαζα τις απαντήσεις που έλαβα από τα παιδια, έγραφα κάτι και το ξανάσβηνα, ήταν τόσα πολλά αυτά που μου έρχονταν στο μυαλό. Τελικά είπα να αφήσω το μεταμεσονύχτιο σερφάρισμα στο ιντερνετ και γενικά τις πολλές αναλύσεις και τις πολλές σκέψεις... Να προσποιηθώ στον εαυτό μου και να συνεχίσω την καθημερινοτητά μου σαν να μη συμβαίνει τίποτα...Γιατί δεν άντεχα. Φυσικά αυτό δεν είναι λύση. Θα έπρεπε να είχα απευθυνθεί σε εναν ειδικό νωρίτερα. Για άλλη μια φορά έχουν συσσωρευθεί μέσα μου τόσα πολλά... Μόλις πριν 2 μήνες ζήτησα βοήθεια απο τη συμβουλευτική υπηρεσία του Πανεπιστημίου. Η ψυχολόγος που είναι εκεί με έχει βοηθήσει ως ένα βαθμό. Όμως έχουμε συναντηθεί μολις 3 φορές λόγω της ζήτησης που υπάρχει αλλα και δικής μου ανευθυνότητας (ξεχνούσα ραντεβού...)
Και για να μη μακρυγορώ έρχομαι στο τώρα. Είμαι 20 χρονών, φοιτήτρια. Δεν έχω παρέα παρα μόνο ''καλούς'' γνωστούς. Νιώθω μόνη. Η κατάσταση αυτή είναι που είναι απο μόνη της δύσκολη μου γεμίζει και πρόσθετα κόμπλεξ: ''Είσαι μόνη γιατί το αξίζεις'', ''Μια ζωή μόνη θα είσαι'', ''Παρ'το απόφαση: έτσι θα είσαι μια ζωή, δεν είσαι φτιαγμένη για τίποτα άλλο'' είναι μερικές απο τις σκέψεις που κάνω σε καθημερινή βάση. Ξυπνάω και αρχίζω να σκέφτομαι ''ποιος παει στη σχολή τώρα...? μόνη και να ανταλλάσω επιφανειακές κουβέντες...?'' Μερικές φορές όλες αυτές οι σκέψεις νιώθω κυριολεκτικά να με ελέγχουν, να με τυραννουν...τότε σκέφτομαι την αυτοκτονία αλλα φοβάμαι τον πόνο και δε θέλω να πονάνε μια ζωή οι δικοί μου.... Μια σκέψη που κάνω συχνά επισης είναι πόσο πολύ θα ήθελα να διαγνωστω με όλες τις ψυχικές αρρώστιες του κοσμου κατάθλιψη, παράνοια, διπολική και να με κλείσουν σε ένα ήσυχο φωτεινο δωματιο και να ερχονται όλοι να με φροντίζουν...μέχρι να γίνω καλά...Δηλαδη παραιτηση...Θυμηθηκα τα λογια του πατηρ Φιλοθεου Φαρου που ειδα οτι εγινε και μια σχετικη συζητηση στο φορουμ ''οι ψυχωσεις ειναι ενας μυθος. ειναι μονο αποτελεσμα της παραιτησης...'' Στο τέλος θα αρρωστησω μονο και μονο επειδη το θελω τοσο πολυ.
Οι μέρες περνάνε δύσκολα και νιώθω ότι κανείς δε με καταλαβαίνει. Απο συνηθεια ανασαινω, περπαταω, μιλαω ή ακόμη και γελάω! Αλλα όταν είμαι μόνη....χάλια. Πρίν 2 μερες εν ώρα 'κρίσης' επαιρνα τηλεφωνο τον αδερφο μου για να του πω 'εχω κατι σημαντικο να σου πω: μη με βλεπετε ετσι! δεν ειμαι καλα! Πονάω και φοβαμαι! Βοηθηστε με!'' ετυχε να μη μπορει να το σηκωσει. Μετα απο 2 ωρες ειχα ηρεμησει. Με πηρε τηλ και του μιλουσα για φυσιολογικα πράγματα...
Μακάρι να μπορούσα να κάνω ένα διάλλειμα ενος χρόνου απο τη σχολη μου, απο την πολη που σπουδαζω και να μην είχα υποχρεωσεις. Να πηγαινα σε ενα μερος που να ειχα εναν δικο μου ανθρωπο και να εκανα συστηματικη ψυχοθεραπεια...αλλα δεν εχω τετοια πολυτελεια. Και ποιος έχει? Πρεπει να προσπαθησω εδω...Μονη.