3:00μμ…
… Και είναι η ώρα που έρχεται να σε κυριέψει η μοναξιά.. που νιώθεις άδειος, κενός, παρόλο που πέρασε μια ολόκληρη μέρα.. μια ακόμη μέρα απραξίας και ανυπαρξίας. Προσπαθείς να κερδίσεις οτιδήποτε μπορείς έστω κι από εφήμερα πράγματα.. και ουσία μηδέν. Προσπαθείς μανιωδώς και δεν θες να κοιμηθείς γιατί σε τρελαίνει το γεγονός ότι σβήνεις μέρα με τη μέρα και δεν έχεις να θυμάσαι τίποτα.. τίποτα, μια ζωή δίχως νόημα. Δεν θες να κοιμηθείς ίσως και για αυτό το λόγο, για να γευτείς ,όπως λες, όσο το δυνατόν περισσότερη ζωή.. έτσι λες στον εαυτό σου τουλάχιστον.. μα εγώ ξέρω, δεν με ξεγελάς .. ξέρω τι είναι στην πραγματικότητα , φοβάσαι! .. Φοβάσαι να πέσεις στο κρεβάτι, να σβήσεις τα φώτα κι εκεί.. είσαι μόνος πια, μόνος με τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να κρυφτείς, να τον ξεγελάσεις ως συνήθως.. μόνοι.. οι δυο σας.. την πιο ήρεμη στιγμή της ημέρας κι εσύ τρομάζεις. Τρέμεις να αντιμετωπίσεις τις ίδεις σου τις σκέψεις! Τι έκανες, τι κάνεις και ίσως τι θα κάνεις.. ή καλύτερα τι θα ήθελες να είχες κάνει και τι θα ήθελες να κάνεις.. και το «θέλω» πλησιάζει τόσο πολύ στο «πρέπει» που αγχώνεσαι. Τόσες σκέψεις, τόσες εικόνες να πλημμυρίζουν το μυαλό σου.. ταξιδεύεις, ερωτεύεσαι, γελάς, πονάς, χαίρεσαι, λυπάσαι.. νιώθεις! Κι όμως, εσύ απ’ έξω.. έξω απ’ όλα αυτά.. έξω από τη ζωή. Να κοιτάς, ν’ αναπολείς, να φαντάζεσαι τι θα μπορούσε να είχε γίνει αν.. τι;.. Εκεί κολλάς, γιατί φοβάσαι.. Φοβάσαι να πας παραπέρα τις σκέψεις σου, ή μάλλον βαρέθηκες να λες στον εαυτό σου τα ίδια και τα ίδια.. κουράστηκες να προσπαθείς να πας παραπέρα μα ποτέ να μην έχεις τα «κότσια» να το κάνεις.. στην πραγματικότητα δηλαδή, γιατί στα λόγια καλοί είμαστε όλοι. Αλλά εσύ έχεις παραιτηθεί τόσο, που ούτε και στα όνειρα πια δεν πηγαίνεις παραπέρα. Κι αυτό επειδή κουράστηκες.. κουράστηκες να φαντάζεσαι το «παραπέρα» μα να ξέρεις πως ότι και να πεις, όσο και να θες να πείσεις τον εαυτό σου ότι θα τα καταφέρεις, δεν γίνεται.. δεν θα γίνει κάτι, δεν θα αλλάξει κάτι.. και το ξέρεις. Γι’ αυτό και τα όνειρα σε αγχώνουν και σε κουράζουν πια. Τα όνειρα που για άλλους είναι τόσο γλυκά και αισιόδοξα, αλλά ίσως και αφορμές για να ξεκινήσει κάτι καινούριο. Τα όνειρα που είναι τόσο καλοδεχούμενα εσύ τα σιχαίνεσαι και τα αποφεύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι! Τα όνειρα που σου δίνουν ζωή εσύ τα αρνείσαι, γιατί δεν βρίσκεις νόημα σε κάτι.. άρα δεν ζεις. Κι όμως αυτά σου δείχνουν την αλήθεια, πως θα μπορούσε να ήταν η ζωή σου αν… Εδώ πάλι σταματάς, διότι ξανά πας να παρασυρθείς από τις φρούδες ελπίδες που δημιουργεί η φαντασία σου. Μην πέσεις ούτε μια στιγμή στην παγίδα να σκεφτείς μετά το «αν». Την έχεις πατήσει πολλές φορές, άλλες άθελά σου και άλλες εσκεμμένα και ξέρεις τι θα επακολουθήσει. Παίζεις επικίνδυνο παιχνίδι, κρέμεσαι από μια κλωστή έτοιμη να σπάσει ανά πάσα στιγμή! Η κατάθλιψη δεν αργεί να κάνει το «επόμενο βήμα».. μην την αφήσεις.
Α.Π.
Υ.Σ.: Μερικές φορές με πιάνει και γράφω ασυναρτησίες, που όμως θέλω να μοιραστώ.