Originally Posted by
Εβίτα
Η γαστροοισοφαγικη παλινδρομηση εμφανίζεται παααρα πολυ συχνα σαν συνεχεια του αγχους και της κουρασης(ψυχικη-σωματικη).....
Elirene,προσωπικα ζω με παλινδρομηση 5 χρονια...ειναι πλεον τροπος ζωης και ειλικρινα σου μιλαω εχω δοκιμασει τα παντα και φυσικα εχω αλλαξει 3 γιατρους...μεχρι να βρω τον ανθρωπο που με εκανε να τον εμπιστευτω και να προσπαθησω μαζι του για ακομα μια φορα....τα περισσοτερα χαπια μου εφεραν παρενεργειες περαν του nexium(με το οποιο κανω αυτη τη στιγμη αγωγη) και το losec!Απο την δικη μου εμπειρια πρεπει να το παλεψεις..μη το αφησεις να σου καθοριζει την ζωη και την ορεξη για τπτ!Στο λεω αυτο γιατι οσο το αφηνεις να σε επιρρεαζει στον τροπο ζωης τοσο πιο δυσκολα θα το αντιμετωπισεις...εγω εφτασα στα αρχικα σταδια καταθλιψης ,απομακρινα τους φιλους μου και απλα τριγυρνουσα μεσα στο σπιτι,παραλιγο να χασω και την δουλεια μου...αλλα αυτο με κουραζε και με εκανε χειροτερα χωρις να το καταλαβω!Δεν ειναι μαζοχιστικη διαταραχη προσωπικοτητας...απλα ειναι τροπος ζωης καθως μπορει η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση μπορει να γινει και χρονια!Μερικα πραγματα που πρεπει να προσεχεις ειναι η μειωση της καταναλωσης αλκοολ, η αποφυγη φαγητων που αυξανουν την οξυτητα του στομαχιου, η μειωση ή η αποφυγη του καφε, η μειωση καταναλωσης λιπαρων τροφων ή σοκολατας.Καλο θα ειναι να ξεκινησεις φαρμακευτικη αγωγη σε συνδιασμο με διαιτα(την οποια προσωπικα μου την εδωσε ο γιατρος μου)!θΕΛΗΣΗ να υπαρχει και ολα θα καλυτερευσουν!!!!