διπολική διαταραχή και παλινδρόμηση
Θα ήθελα να κάνω ένα σημαντικό για μένα ερώτημα σε όσους έχουν την δική μου ιδιαιτερότητα (για την διπολική διαταραχή ομιλώ). Σχετίζεται η διπολική διαταραχή με την παλινδρόμηση, επιστροφή, σκάλισμα παλιών σχέσεων? και για να γίνω πιο κατανοητή...έχω φύγει από την κοινή οικογενειακή στέγη την οποία μοιραζόμουν με τον τέως σύζυγό μου, εδώ και 1 1/2 χρόνο. Ήταν μία δική μου απόφαση, ύστερα από έναν δύσκολο γάμο (υπάρχει το ανάλογο ποστ στο "σχέσεις και οικογένεια")...ήμουν συναισθηματικά σε αρκετά καλή κατάσταση θα έλεγα μετά τον χωρισμό...δεν μου έλειπε, δεν τον σκεφτόμουν, δεν γύριζαν στο μυαλό μου κοινές μας μνήμες...και όλα αυτά μέχρι πριν από 2 μήνες περίπου...τις περισσότερες φορές που βρίσκομαι σε καταθλιπτική φάση, είναι αυτός συνεχώς κολλημένος μέσα στο μυαλό μου...περισσότερο απ' όλα σκέφτομαι ότι αυτή η ψυχική μου κατάσταση για την οποία δεν είχα καμία επίγνωση μέχρι πριν από λίγο καιρό, είναι η αιτία που διαλύθηκε ο γάμος μας.... τον βλέπω συνεχώς περιποιημένο, ντυμένο με την τελευταία λέξη της μόδας, αρρωματισμένο (πράγματα για τα οποία εγώ εκλιπαρούσα και τα θεωρούσε εντελώς αδελφίστικα) και σκέφτομαι ότι με το να φύγω, άλλαξε η ζωή του προς το καλύτερο, ότι μόνο βάρος του ήμουν και όλα τα σχετικά...τί είναι αυτές οι εμμονές θεέ μου...??? Σκέφτομαι, γιατί κολλάει τόσο πολύ πια το μυαλό μου...? Μήπως όμως βρήκα σαν εξιλαστήριο θύμα την διπολική διαταραχή για όλες μου τις ανασφάλειες, παλινδρομήσεις και ανώριμες σκέψεις..??